Τρακτέρ: Θα δοθεί παράταση για την Αψίδα προστασίας

Μέχρι τέλος του έτους η τοποθέτηση μέτρων προστασίας σε παλαιούς ελκυστήρες συμφώνα με πληροφορίες  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων . 
Αναμένεται να δοθεί παράταση μέχρι  31-12-2022.

Σύμφωνα με τα  προβλήματα που έχουν μεταφέρει οι παραγωγοί, στον υφυπουργό Γ. Στύλιο,  τελικά φαίνεται να δίνεται η λύση μέσα από μια παράταση μέχρι τις 31-12-2022. Με αυτό τον τρόπο διευκολυνθούν οι αγρότες κάτοχοι αγροτικών ελκυστήρων .

Όμως θα πρέπει να γίνει σαφές ότι ο αέναος κύκλος των παρατάσεων πρέπει να σταματήσει αφού πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά παράταση που δίδεται από το 1998. Η αμέλεια  των παραγώγων  και η έλλειψη της εν λόγω διάταξης προστασίας έναντι ανατροπής, αποτελεί την κύρια αιτία δεκάδων ατυχημάτων, συχνά θανατηφόρων, που συμβαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Το πρόβλημα

Τα τρακτέρ  που δεν φέρουν τον ανάλογο εξοπλισμό προστασίας δεν μπορούν να μεταβιβαστούν, χάνοντας ουσιαστικά την αξία τους, ενώ παράλληλα οι αγρότες κάτοχοι τους αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στην ολοκλήρωση των κοινοτικών προγραμμάτων βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που ήδη «τρέχουν» στη χώρα μας, με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών κοινοτικών πόρων και την επιβράδυνση του εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς μας τομέα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις