Κόντρα Οικονόμου -Ηλιόπουλου με αφορμή τον αγρότη Μητσοτάκη
Κόντρα Οικονόμου -Ηλιόπουλου με αφορμή τον αγρότη Μητσοτάκη

 Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο για τον αγρότη πρωθυπουργό. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία γράφει πως ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «ιστορικό δικαίωμα» του πρωθυπουργού ότι αιτήθηκε κι έλαβε αγροτική επιδότηση 8.500 ευρώ.

«Μπροστά στο γιουρούσι της ΝΔ στο δημόσιο χρήμα, πρόκειται για ψίχουλα αλλά είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας Μητσοτάκη να αρμέγει και το τελευταίο ευρώ του Δημοσίου. Ενημερώνουμε, πάντως, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως “ιστορικό”, αλλά κι αυτονόητο για να επιβιώσουν, είναι το δικαίωμα των πολιτών να δουν σοβαρές αυξήσεις στους μισθούς τους για να βγάζουν το μήνα με αξιοπρέπεια ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 12%, να ρυθμιστεί το χρέος της πανδημίας ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους, να μην πληρώνουν χρυσάφι τους λογαριασμούς του ρεύματος και τα καύσιμα, με αυξήσεις ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Απάντηση στην ανάρτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου σχετικά με την αγροτική επιδότηση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Επειδή ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται ότι, σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα, αγνοεί και τα στοιχειώδη, τον ενημερώνουμε ότι τα “ιστορικά δικαιώματα” είναι τεχνικός όρος και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι αγροτικές ενισχύσεις που προβλέπονται στην ΚΑΠ, για όλους όσοι κατέχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και καταθέτουν δηλώσεις ΟΣΔΕ» αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου καταλήγει με ένα ενημερωτικό υστερόγραφο προς τον Νάσο Ηλιόπουλο.
«ΥΓ: ΚΑΠ = Κοινή Αγροτική Πολιτική
ΟΣΔΕ= Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις