Συμμορίες κλέβουν βενζίνη αυτοκινήτων

 

ΠΑΤΡΑ. Επιτήδειοι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, έχουν αρχίσει να κλέβουν βενζίνη από τα ρεζερβουάρ αυτοκινήτων, λόγω της πανάκριβης τιμής του καυσίμου.

Το φαινόμενο της κλοπής των καυσίμων είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στους χώρους στάθμευσης σ’ όλη την Ελλάδα και παρατηρήθηκε και το καλοκαίρι στα νησιά σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από τουρίστες στα Χανιά ενώ πλέον κάνει την εμφάνισή του και στην πόλη της Πάτρας.

Σύμφωνα με καταγγελίες πριν από λίγες μέρες, δράστες “χτύπησαν” τρία οχήματα στις οδούς  Ασημάκη Φωτήλα και στη Δημήτρη Υψηλάντου στην Πάτρα, παραβιάζοντας την τάπα των ρεζερβουάρ κι αδειάζοντας τη βενζίνη, με τη μέθοδο της αναρρόφησης.

Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ οχημάτων διαπίστωσαν την κλοπή την επομένη το πρωί, όταν πήγαν να βάλουν μπροστά τα αυτοκίνητά τους κι ο δείκτης ήταν στο κόκκινο.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας τονίζουν πως η αναρρόφηση του καυσίμου δεν είναι η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κλέφτες καυσίμου.

Τώρα σκέφτηκαν κάτι πιο πονηρό και ποιο ξεκούραστο, απλά τρυπούν το κάτω μέρος του ρεζερβουάρ και στη συνέχεια τοποθετούν ένα μπιτόνι το οποίο γεμίζει με τη φυσική ροή του καυσίμου!

Στην αρχή ο ανυποψίαστος οδηγός δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί, το μόνο που θα διαπιστώσει είναι ότι το ρεζερβουάρ δεν επισκευάζεται και το κόστος για την αντικατάστασή του ξεκινά από τα 150 ευρώ!

thebest.gr/Agrocapital
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις