Παρουσίαση του βιβλίου «ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
Παρουσίαση του βιβλίου «ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Σε μια όμορφη διημερίδα που διοργάνωσε το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και συγκεκριμένα το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις του στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 09/06/2022 η παρουσίαση του βιβλίου «ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» με την ευγενική χορηγία της STIHL HELLAS.

 

Την έναρξη της διημερίδας έκανε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντοςκ. Ευστράτιος Αϊδινίδης, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η υπεύθυνη εταιρικής ευθύνης και επικοινωνίας της STIHLHELLASκ. Βασιλική Σαλαμούρα η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι δύο συγγραφείς συνδυάζουν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο, την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μα πάνω από όλα το ισχυρό αίσθημα αυτοθυσίας και προσφοράς. Αυτό το βιβλίο είναι μια ακόμη απόδειξη προσφοράς και ενδιαφέροντος για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η STIHL ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα σε δράσεις και ανθρώπους που εργάζονται για το κοινό καλό.»

 

Κύριοι ομιλητές, φυσικά, οι συγγραφείς του βιβλίου και απόφοιτοι του συγκεκριμένου πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Ι. Τσιπλακίδης και κ. Ευστράτιος Κ. Αναστασόπουλος. Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι δύο συγγραφείς, δασοπόνοι και εν ενεργεία πυροσβέστες/διασώστες, βρέθηκαν μετά από πολλά χρόνια στο γεμάτο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου από όπου πήραν τα πρώτα τους ακαδημαϊκά εφόδια ως τιμώμενα πρόσωπα.

 

Έχοντας αφιερώσει τη μισή τους ζωή  στο δάσος, στην κατάσβεση πυρκαγιών, στη διάσωση και γενικότερα στην παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο μίλησαν με αγάπη για το βιβλίο και για όλα όσα πραγματεύεται τα τόσο σημαντικά για την ανθρώπινη ζωή και κυρίως για όλους όσους ζουν και εργάζονται στο δάσος.   

 

Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους τους «δασικούς» και την ασφάλειά τους. Καλύπτει βασικές αρχές, τεχνικές και κανόνες ασφαλείας στην εργασία στο δάσος και το σημαντικότερο βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και ενέργειες διάσωσης, με τρόπο απλό και κατανοητό χωρίς «βαριά» επιστημονική ορολογία αλλά με επαγγελματική τεκμηρίωση.

 

Ευχαρίστησαν από καρδιάς την εταιρεία STIHL για την καθοριστική συνδρομή και συμβολή της τόσο στην έκδοση αυτού του βιβλίου όσο και στην πολυετή στήριξη στην υλοποίηση δεκάδων σεμιναρίων  σε υλοτομικούς συνεταιρισμούς  ανά την Ελλάδα. Με μοναδικό στόχο την ασφάλεια κατά τη χρήση των μηχανημάτων και τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ίδιοι, τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και των συναδέλφων τους.

 

Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον εκδοτικό οίκο ΚΑΜΠΥΛΗ που πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο συγγραφικό τους έργο και τέλος εξέφρασαν τον απέραντο σεβασμό και την εκτίμησή τους στο πανεπιστήμιο του Καρπενησίου για την διοργάνωση της πρώτης επίσημης παρουσίασης του βιβλίου τους με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευρυτανίας και Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής – Δασικής πολιτικής & Κτηνοτροφίας κ. Αικατερίνη Καλαντζή. Ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Ιωάννης Σβερώνης, τ. προϊστάμενος ΕΚΑΒ Ευρυτανίας. Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευρυτανίας Πύραρχος Στέργιος Φυσέκης. Ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ με έδρα την Λαμία Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης.

Ο Διευθυντής Δασών Ευρυτανίας κ. Ιωάννης Φάκας. Ο Δασάρχης Καρπενησίου κ. Ιωάννης Καρκάνης. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Σπυρίδων Καλούδης. Η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Καρπενησίου κ. Βασιλική Καλτσή και ο πιστοποιημένος αντιπρόσωπος STIHL Ευρυτανίας κος Αθανάσιος Κωτσοκάλης.

 

Επίσης συμμετείχαν: Καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Καρπενησίου των ειδικοτήτων Τεχνικός Δασικής Προστασίας, Συνοδός Βουνού και Διασώστης - Πλήρωμα ασθενοφόρου.

Υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών Ευρυτανίας, Μέλη Ορειβατικών συλλόγων, Εθελοντικών Οργανώσεων Ευρυτανίας, Μέλη δασικών συνεταιρισμών Ευρυτανίας, Πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευρυτανίας κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι συγγραφείς αντάλλαξαν γνώμες και απόψεις με τους παρευρισκόμενους και την επόμενη μέρα Παρασκευή 10/06/2022 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής χρήση, Μέσα Ατομικής Προστασίας και Πρώτες Βοήθειες».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις