Οικολόγοι Πράσινοι: Φτάνει πια με τις παραστάσεις ζώων

 

Για φωτογραφική διάταξη υπέρ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου κάνουν λόγο Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής, τονίζοντας ότι τροπολογία δίνει το πράσινο φως για τη διενέργεια παραστάσεων με ζώα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν ότι η επίμαχη τροπολογία εκθέτει τη χώρα διεθνώς ενόψη μάλιστα της Ελληνικής Προεδρίας, καθιστώντας την ουραγό των εξελίξεων στον τομέα των δικαιωμάτων των ζώων. Παράλληλα καλούν τις ελληνικές αρχές να απαγορεύσουν την αιχμαλωσία κητωδών και να διατηρήσουν την απαγόρευση των παραστάσεων ζώων σε οιονδήποτε χώρο (Ν. 4039/2012), επιβάλλοντας ταυτόχρονα  το νόμο που ως σήμερα δεν έχουν εφαρμόσει.

Επισημαίνουν ότι η ελληνική Προεδρία ξεκινά με μία σοβαρή οπισθοδρόμηση στον τομέα της Οικολογίας στον τομέα της προστασίας των ζώων και ρίχνουν τα βέλη τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάση Τσαυτάρη ότι επιχειρεί να τροποποιήσει το άρθρο 12 του ν.4039/2012, που απαγόρευε τη διεξαγωγή παραστάσεων με ζώα, καθιστώντας μ' αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα από πρωτοπόρο, σε ουραγό των εξελίξεων στον τομέα των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και του πολιτισμού. Κατά την άποψη των Οικολόγων Πράσινων πρόκειται για φωτογραφική διάταξη υπέρ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, στις εγκαταστάσεις του οποίου διεξάγονται παραστάσεις με δελφίνια και θαλάσσιους ελέφαντες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις