Αίγιο: Σε νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ερχονται στην Περιφέρεια
Αίγιο: Σε νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ερχονται στην Περιφέρεια

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, για τα προβλήματα του τομέα και με το συμπέρασμα πως, όχι μόνο δεν βρίσκουν λύσεις αλλά παραμένουν και διογκώνονται, όπως οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα, η ακρίβεια (ρεύμα, καύσιμα, εφόδια, ζωοτροφές, λιπάσματα,) που εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής και διαβίωσης.

Μνεία έγινε στις αυξήσεις των τιμολογίων άρδευσης (Σελινούντα) και στην έλλειψη σχεδιασμού αξιοποίησης υδάτινων πόρων με έργα υποδομής. Αναφορά έγινε και στην μαινόμενη αντιπαράθεση εμπόρων, μεταποιητών, εξαγωγέων Κορινθιακής σταφίδας, με μπροστάρη την ΠΕΣ και το αίτημα απόσυρσης αποθεμάτων, που όπως ειπώθηκε «η ίδια συγκέντρωσε με την επιθετική της πολιτική.

Για τις υποσχέσεις του αρμοδίου υπουργείου, περί αναπλήρωσης 80 με 100 ευρώ/στρέμμα, η τιμή έπεσε στα 56 ακούστηκε στο ΔΣ κι έτσι «οι υποσχέσεις για στήριξη αποδείχθηκαν υποσχέσεις, για να κατευνάσουν μεγαλύτερες αντιδράσεις». Ως προς την τελευταία πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου στην ΣΚΟΣ ΑΕ, στηλιτεύτηκε το ότι δεν καλέστηκε κανένας αγροτικός σύλλογος, «στα λόγια πάρθηκε απόφαση για συγκεκριμένη τιμή».

Ο ΑΣΑ καλεί σε κινηματικές δράσεις το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, άμεσα. Τέλος, καλεί την ΠΕΣ να ανακοινώσει κατώτερη τιμή πριν ξεκινήσει η παραλαβή της νέας σοδειάς.

Πηγή: pelop.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις