Η Ουκρανία αναμένεται να στείλει φορτίο σιτηρών στην Αιθιοπία
Η Ουκρανία αναμένεται να στείλει φορτίο σιτηρών στην Αιθιοπία

 Η Ουκρανία αναμένει σήμερα, Παρασκευή, την άφιξη ενός πλοίου το οποίο θα φορτώσει σιτηρά που θα μεταφέρει στην Αιθιοπία βάσει της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, δήλωσε χθες ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας.

«Ευχαριστώ την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας, είμαστε έτοιμοι να φορτώσουμε περισσότερους από 23.000 τόνους σιτηρών και να τους εξάγουμε στην Αιθιοπία», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπρακόφ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναμένουν μια «μεγάλη άνοδο» στα πλοία που θέλουν να εξάγουν ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας, αφού συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες διαμετακόμισης, και ο στόχος δύο έως πέντε εκατομμυρίων τόνων το μήνα είναι «εφικτός», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η Ρωσία, η Ουκρανία, η Τουρκία και ο ΟΗΕ συμφώνησαν σε διαδικασίες διαμετακόμισης τη Δευτέρα για μια συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών και λιπασμάτων της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας. Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν ζώνη προστασίας 10 ναυτικών μιλίων (18,5 χλμ) για πλοία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις