Ινδονησία: Η παραγωγή σόργου θα υποκαταστήσει το σιτάρι
Ινδονησία: Η παραγωγή σόργου θα υποκαταστήσει το σιτάρι

Καθώς οι Ινδονήσιοι ανησυχούν για την αύξηση της τιμής των αγαπημένων τους νουντλς, ιδιαίτερα καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ήδη το σιτάρι πιο ακριβό, η κυβέρνηση εξετάζει την παραγωγή περισσότερου σόργου ως υποκατάστατού του.

Ο επικεφαλής υπουργός Οικονομικών Airlangga Hartarto αποκάλυψε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε ένα πολυετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη του σόργου ως εναλλακτική λύση στο σιτάρι.

Συνολικά 4.355 εκτάρια αυτού του ανθεκτικού στην ξηρασία σιτηρών φυτεύτηκαν σε έξι από τις 34 επαρχίες της Ινδονησίας τον Ιούνιο, με αναμενόμενη απόδοση περίπου 15.200 τόνων.

Η χώρα στοχεύει να φτάσει τα 15.000 εκτάρια φέτος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιβασιλεία Waingapu στην Ανατολική Nusa Tenggara.

Το σόργο καλλιεργήθηκε και καταναλώθηκε ευρέως τη δεκαετία του 1970 στην ανατολική Nusa Tenggara, η οποία έχει χαμηλές βροχοπτώσεις. Αλλά ξεπεράστηκε από το ρύζι τις επόμενες τρεις δεκαετίες, καθώς η διοίκηση του Σουχάρτο προώθησε την καλλιέργεια ως βασική τροφή.

Η επαρχία έχει καλλιεργήσει 6.000 εκτάρια σόργου από το 2020 και στοχεύει να προσθέσει άλλα 3.200 εκτάρια φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας γεωργίας και ασφάλειας τροφίμων της East Nusa Tenggara, Lucky Koli.

"Όλη η παραγωγή σόργου φέτος θα αφιερωθεί στους σπόρους. Η East Nusa Tenggara θα προμηθεύσει σπόρους σόργου σε ολόκληρη την Ινδονησία το 2023", είπε στους Straits Times.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις