Καναδάς: Το 72% των αγροτών λέει ότι η απόδοση των καλλιεργειών θα πέσει κατακόρυφα
Καναδάς: Το 72% των αγροτών λέει ότι η απόδοση των καλλιεργειών θα πέσει κατακόρυφα

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το 72% των αγροτών είπε ότι οι αποδόσεις των καλλιεργειών και η παραγωγή τροφίμων θα πέσει κατακόρυφα εάν εφαρμοστούν οι στόχοι της κυβέρνησης Τριντό για τις εκπομπές λιπασμάτων 30%. 

Ο αναλυτής πολιτικής της Καναδικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (CFIB) Taylor Brown έχει χαρακτηρίσει το άζωτο «ουσιώδες στοιχείο» για την επιτυχία του γεωργικού τομέα του Καναδά. 

«Ενώ ο στόχος της κυβέρνησης του Καναδά είναι να θέσει έναν εθνικό στόχο για τη μείωση των εκπομπών, η κύρια μέθοδος για να επιτευχθεί αυτό δεν είναι η καθιέρωση υποχρεωτικής μείωσης στη χρήση λιπασμάτων», δήλωσε ο Μπράουν. 

«Σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού, αναρωτιούνται πώς θα συνεχίσουν να σώσουν τον κόσμο».

Οι Καναδοί αγρότες χρειάστηκε επίσης να αντιμετωπίσουν την πίεση της αύξησης των αποδόσεων για να αντισταθμίσουν τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Η Fertilizer Canada έχει προειδοποιήσει ότι μια τέτοια μείωση των εκπομπών θα κοστίσει στους αγρότες 48 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα. 

Όπως αναφέρεται αποκλειστικά από το True North, ομάδες αγροτών έχουν προειδοποιήσει ότι παρόμοιες διαμαρτυρίες όπως αυτές στην Ολλανδία θα μπορούσαν να φτάσουν στον Καναδά εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στοχεύοντας τη γεωργική βιομηχανία. 

«Έχουμε μιλήσει με άλλες ομάδες παραγωγών, μας ανησυχεί πολύ το ίδιο ακριβώς σενάριο. Και θα πάμε σε αυτά τα μήκη όπως αυτό που συμβαίνει στην Ολλανδία; Δεν ξέρω», είπε ο Πρόεδρος των Δυτικοκαναδικών Σιτοπαραγωγών, Γκούντερ Γιόχουμ, στο True North. 

«Αλλά, ξέρετε, το μόνο που μπορώ να πω είναι, εάν σπρώξετε τους αγρότες προς τα πίσω στον τοίχο όπου διακυβεύεται η επιβίωσή τους και είναι άμεσο αποτέλεσμα της κυβερνητικής υπέρβασης και των πολιτικών που δεν βασίζονται στην επιστήμη, τότε, ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί; ” 

Τον Απρίλιο, η Agriculture Canada δημοσίευσε μια έκθεση που χαρακτηρίζει τους Καναδούς αγρότες ως τους χειρότερους παραβάτες εκπομπών στον κόσμο. 

Η έκθεση κατηγορούσε τους καλλιεργητές δημητριακών ότι έχουν «ένα από τα υψηλότερα επίπεδα έντασης εκπομπών» μεταξύ των χωρών εξαγωγής. 

Η Jochum και άλλες ομάδες αγροτών αμφισβήτησαν την κυβέρνηση σχετικά με τους ισχυρισμούς τους, λέγοντας ότι οι Καναδοί αγρότες έχουν μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τη χρήση λιπασμάτων. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις