Ενοποίηση Διαδικασίας Δημοπράτησης Κηπευτικών Προϊόντων / Προμελέτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο σκέλος για την προμελέτη ενός πολύ φιλόδοξου σχεδίου που επιχειρείται τους τελευταίους μήνες στην Ιεράπετρα. Πρόκειται για την ενοποίηση της διαδικασίας Δημοπράτησης κηπευτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Η ερευνητική ομάδα που έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, οργάνωσε πλήθος συνομιλιών και συζητήσεων με φορείς και ιδιώτες, άμεσα εμπλεκόμενους σε άλλα τα στάδια της παραγωγικής και εμπορικής διαδικασίας, πάντα με επίκεντρο τα κηπευτικά προϊόντα θερμοκηπίου.

Το πρώτο μέρος της έρευνας κορυφώθηκε με την οργάνωση ομάδα εργασίας, όπου βάση διεθνών ερευνητικών πρωτοκόλλων και μεθοδολογιών, αποτυπώθηκαν και αναλύθηκαν ορισμένα αρχικά συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερευνητική ομάδα απαρτίζεται από διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές Ελληνικών και Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με εξειδίκευση στους κλάδους αγροτικής οικονομίας, κοινωνιολογίας, αγοραστικής δυναμικής, εφοδιαστικής αλυσίδας, κ.α.

Βάση του σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της μελέτης, θα ακολουθήσουν επιπλέον δράσεις, ενώ ο στόχος παραμένει ένας και μοναδικός : η εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής διαδικασίας διακίνησης κηπευτικών προϊόντων, όπου θα μπορεί να στηριχθεί από όλους αλλά και να στηρίξει όλους τους κρίκους που εμπλέκονται σε αυτόν τον κλάδο, σημαντικό για την τοπική (και όχι μόνο) οικονομία.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Συνεχίζεται η συμπλήρωση στα ερωτηματολόγια της Μελέτης.

Για συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ (για παραγωγούς κηπευτικών).

 

  Ο  Πρόεδρος                                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

  Γαϊτάνης Ιωάννης                                                                        Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις