Σε απόγνωση οι αγρότες της Ινδίας, από τσουχτερό κρύο

 

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Μεγάλα προβλήματα στα κηπευτικά της περιοχής Κοντάϊκανάλ προκαλεί το τσουχτερό κρύο  στην Ινδία. Βαριά ομίχλη έχει πλήξει την περιοχή, η οποία σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας και το αφόρητο κρύο  έχει κλείσει τον κόσμο στο σπίτι του.

Οι αγρότες φοβούνται τον παγετό, καθώς θα επηρεάζει αρνητικά τις καλλιέργειες κηπευτικών αλλά και τις δενδροκαλλιέργειες.
 Οπωροφόρα δέντρα, όπως αχλαδιές, πορτοκαλιές και αβοκάντο έριξαν τα φύλλα τους για την επιβίωση. Εκτιμάται ότι μόνο τα φασόλια και το καρότο μπορούν να αντέξουν το σημερινό κλίμα ενώ οι επιστήμονες τώρα εξετάζουν και τις συνέπειες στις  δενδροκαλλιέργειες.

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Οι περισσότερες καλλιέργειες, πατάτες, φασόλια, καρότα έχουν επηρεαστεί. Αλλά φοβόμαστε ότι ο κρύος καιρός μπορεί να επηρεάσει γενικότερα τα φυτά», ανησυχεί ο Α. Μιχαήλ, ένας αγρότης στη Βιλπάτι.
Για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό, το  Τμήμα Οπωροκηπευτικών έχει προωθήσει ψεκαστήρες. Οι επιστήμονες θεωρούν πως ο ψεκασμός νερού στα φύλλα κατά τη διάρκεια της πρώτες πρωινές ώρες θα βοηθήσει στη μάχη με  τον παγετό.

Ωστόσο, το κλίμα που επικρατεί, χαιρετίζεται θερμά από επιχειρηματίες του τουρισμού, που θεωρούν πως είναι  ιδανικό για τους ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τον τόπο.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις