Μ. Παναγιωτόπουλος: Στόχος είναι να είναι δυνατή η παραγωγή επαρκών ποσοτήτων τροφίμων, ζωοτροφών, φυτικών ινών
Παναγιωτόπουλος

Για την Bayer, η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό στοιχείο της εταιρικής μας στρατηγικής και των βασικών αξιών μας. Με οδηγό το όραμά μας «Υγεία και Τροφή για όλους», προωθούμε την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και την υπεύθυνη χρήση των διαθέσιμων πόρων για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και τον πλανήτη να ευδοκιμήσουν.

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός κόσμου όπου η έλλειψη τροφής και η κλιματική αλλαγή είναι όροι που βρίσκονται μόνο στα βιβλία της ιστορίας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε εισάγοντας περισσότερη καινοτομία στον αγρό, ανοικτοί σε συνεργασίες που θα μας οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας, που διαμόρφωσε μία από τις πρώτες εφευρέσεις της ανθρωπότητας: τη γεωργία. Παρέχουμε στους παραγωγούς προηγμένα εργαλεία και λύσεις για να επιτύχουν μια καλύτερη συγκομιδή χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό, γη και ενέργεια και να διασφαλίσουμε ότι παράγουμε επαρκή ποσότητα τροφής χωρίς να εξαντλούμε τον πλανήτη.

Στόχος είναι να είναι δυνατή η παραγωγή επαρκών ποσοτήτων τροφίμων, ζωοτροφών, φυτικών ινών και ανανεώσιμων πρώτων υλών για τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, μέσα από την περιορισμένη διαθέσιμη γη. Αυτή είναι η αποστολή του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, την οποία προσπαθούμε να επιτύχουμε με τα προϊόντα φυτοπροστασίας, τους σπόρους τις ψηφιακές εφαρμογές και τις υπηρεσίες που διαθέτουμε στους παραγωγούς σε όλο του κόσμου.

¨Έχουμε ενεργό, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της γεωργίας. Η δύναμη μας προέρχεται από την Καινοτομία, κι μέσα από την Καινοτομία μπορούν να ωφεληθούν τόσο οι παραγωγοί και οι πελάτες μας, όσο και οι καταναλωτές και η κοινωνία ως σύνολο και να αποτελέσει την πηγή της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης μας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις