Εξαντλήθηκε η πατάτα Νάξου και οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί για απομιμήσεις
Εξαντλήθηκε η πατάτα Νάξου και οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί για απομιμήσεις

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές όταν αγοράζουν πατάτες Νάξου, για να μην πληρώνουν απομιμήσεις, καθώς όπως ανακοίνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η φημισμένη πατάτα του νησιού εξαντλήθηκε και η διάθεση φρέσκιας πατάτας Νάξου θα είναι εκ νέου δυνατή τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα για να προστατεύσουν τους καταναλωτές εξέδωσαν και ανακοίνωση αναφέροντας ότι έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό πατάτας ΠΓΕ (Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης) που καλλιεργούν οι αγρότες του νησιού και ότι δεν είναι δυνατή η διάθεση του προϊόντος στην αγορά από την ίδια, καθώς τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αναφέρεται:

«Στην διάρκεια (και) της φετινής καλοκαιρινής περιόδου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. που καλλιεργούν οι παραγωγοί του νησιού μας.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ευχαριστεί τους Ναξιώτες πατατοπαραγωγούς που για άλλη μια χρονιά εμπιστεύθηκαν στην Ε.Α.Σ. την σοδειά τους αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι τίμησαν με την προτίμησή τους αυτό το πολύτιμο και πιστοποιημένο προϊόν της ευλογημένης ναξιώτικης γης.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι, προς το παρόν, δεν είναι δυνατή η διάθεση Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. στην αγορά από την ίδια την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, καθώς τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί. Εκτιμάται, ότι η διάθεση φρέσκιας πατάτας Νάξου θα είναι εκ νέου δυνατή τον Δεκέμβριο του 2022.

Τέλος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τους ζητά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν πατάτα Νάξου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν το σωστό προϊόν κι όχι… απομιμήσεις!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πατάτα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 2285025340, καθώς και στις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram (easnaxou)».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις