Επιδότηση για εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών - Τι προβλέπει το πρόγραμμα
Επιδότηση για εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών - Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ χρηματοδότηση για την εγκατάσταση 250.000  μικρών φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά 100.000 φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε στέγες αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας, μιλώντας στο ΟPEN και στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» εξήγησε ότι «Δημιουργείται ένας χώρος 2,7 GigaWatt ώστε να μπορούν να καλύπτουν μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο. Θα υπάρχει μια επιδότηση 40% με 60%, θα διευκρινιστεί με ποιον τρόπο γίνεται».

Ο κ. Χατζησαλάτας είπε ότι λόγω της εξαγγελίας σε αυτή τη φάση έχουν παγώσει τα έργα που είχαν ξεκινήσει για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών, καθώς όλοι τώρα περιμένουν την επιδότηση. Τι θα μπορεί να κάνει κάποιος με το φωτοβολταϊκό στο σπίτι; Παρά την αρχική πεποίθηση ότι ο καταναλωτής θα μεταπωλούσε ρεύμα στον πάροχο, τελικά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

«Θα καλύπτουμε τις ανάγκες του σπιτιού μας ώστε το ρεύμα που απαιτείται να είναι από τον δικό μας ενεργειακό κουμπαρά» σημείωσε ο Γιάννης Χατζησαλάτας. Ουσιαστικά, η ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό θα συμψηφίζεται (αφαιρείται) από την κατανάλωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις