Νέα Ζηλανδία: Στους δρόμους οι αγρότες για το νομοσχέδιο που φορολογεί τα… αέρια των ζώων κτηνοτροφίας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι αγρότες της Νέας Ζηλανδίας ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης να φορολογήσει τα αέρια θερμοκηπίου που εκπέμπουν... ζώα κτηνοτροφίας, το οποίο βρίσκεται σε φάση δημόσιας διαβούλευσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τα σχέδια για την τιμολόγηση των μακρόβιων γεωργικών αερίων και του βιογενούς μεθανίου, το οποίο προέρχεται κυρίως από ρέψιμο αγελάδων και προβάτων.

Το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο αποτελεί παγκοσμίως την πρώτη προσπάθεια φορολόγησης των αέριων του θερμοκηπίου από ζώα κτηνοτροφίας, έχει επικριθεί από ομάδες αγροτών που ανησυχούν για το πως η πρόταση θα λαμβάνει υπόψη τη δασοκομία στο αγρόκτημα και τι μπορεί να αντισταθμίσει τέτοιες εκπομπές. Επίσης, έχουν εκφραστεί ανησυχίες για το πως θα τιμολογηθούν οι εκπομπές και πώς θα διέπεται το πρόγραμμα.

 

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν μιλώντας σε δημοσιογράφους επισήμανε ότι εστιάζει στο να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τους παραγωγούς τροφίμων για το καλύτερο αποτέλεσμα για αυτούς και τη χώρα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις