Γ. Στύλιος: Και το 2023 στις συνδεδεμένες ενισχύσεις η σταφίδα

Η σταφίδα θα παραμείνει και το 2023 στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος σε συνάντηση που είχε με αγρότες και εκπροσώπους της ορεινής Ηλείας.

Παράλληλα σημείωσε ότι το θέμα της παρέμβασης στην αγορά για τον καθορισμό τιμής είναι έξω από το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. , ενώ επεσήμανε πως το θέμα της ενίσχυσης των παραγωγών ακόμα δεν έχει κλείσει, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα πολυσύνθετo ζήτημα που θέλει προσέγγιση με προσοχή.

Οφειλές ΤΟΕΒ

Αναφερόμενος στο θέμα των οφειλών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ ο υφυπουργός τόνισε πως θα πρέπει να πληρωθούν και ότι το ΥΠΑΑΤ μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στην διάθεσή και από το Ταμείο Ανάκαμψης αναζητά τρόπους για την στήριξη των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, τα χρέη των οποίων σε όλη την Ελλάδα αγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ.  Η δυνατότητα για καλύτερες ρυθμίσεις με την ΔΕΗ είναι μία από τις κατευθύνσεις που κινείται το ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Επιπλέον ενισχύσεις

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιπλέον ενισχύσεις προς κτηνοτρόφους και καλλιεργητές, που συνολικά ξεπερνούν τα 150 εκ ευρώ και αφορούν τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα, επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά δίνεται αυτή η παροχή στον αγροτικό κόσμο.

Τέλος, μιλώντας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους σημείωσε πως το υπουργείο κατευθύνεται στην λύση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κυρίως των φωτοβολταϊκών, επισημαίνοντας πως η Δυτική Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις