«Απελευθερώνονται» οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στη Αίγυπτο

Στις 500.000 ευρώ από τις 5.000 ευρώ που ήταν πριν, αυξάνει το όριο εξαίρεσης των πιστωτικών επιστολών (LC) η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου (CBE), διευκολύνοντας σημαντικά τις εξαγωγές ελληνικών φρούτων και λαχανικών στη χώρα.

 

Συγκεκριμένα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία σταδιακής κατάργησης μιας απόφασης του Φεβρουαρίου που όριζε τη χρήση πιστωτικών επιστολών (LC) για χρηματοδότηση εισαγωγών έως τον Δεκέμβριο του 2022.

 

«Χαιρετίζουμε αυτή η εξέλιξη που θα συμβάλλει στην διευκόλυνση διακίνησης φρούτων και λαχανικών της Χώρας μας προς ένα προορισμό-πελάτη της Χώρας μας που για κάποια προϊόντα ως π.χ. τα μήλα αποτελούν το 70% των εξαγωγών τους» τόνισε από την πλευρά του ο σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης.

 

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο ανέφερε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ότι «αναφορικά με το ζήτημα έλλειψης συναλλάγματος αναμένεται σταδιακή εξομάλυνση μέχρι το τέλος της χρονιάς, μετά την επικείμενη υπογραφή της συμφωνίας δανειοδότησης με το ΔΝΤ ποσού ύψους 3 δις δολαρίων, η οποία έχει οριστικοποιηθεί σε τεχνικό επίπεδο». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις