Στον «αέρα» τα Σχέδια βελτίωσης – Σε απόγνωση οι αγρότες

Στον «αέρα» βρίσκεται ο προϋπολογισμός αρκετών αγροτών που είχαν υποβάλλει τους φακέλους τους για τα Σχέδια Βελτίωσης

Η πανδημία του κορονοϊού που έπληξε τον πλανήτη τα προηγούμενα χρόνια και ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία έχει «αναγκάσει» πολλές κατασκευάστριες εταιρίες να ανατιμήσουν έως και 30% τους τιμοκαταλόγους τους, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο. 

Αυτά σε συνδυασμό με τους «ρυθμούς χελώνας» από την πλευρά των αρμόδιων εκλεκτικών αρχών που αργούν να εγκρίνουν τα Σχέδια Βελτίωσης των δικαιούχων, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία, μόλις το 15% των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί έχουν τελικώς υλοποιηθεί. 

Αγρότης μιλώντας στο Agrocapital είπε χαρακτηριστικά «όταν κατέθεσα το Σχέδιο Βελτίωσης η αγορά ενός τρακτέρ έκανε 70.000 ευρώ, σήμερα η τιμή έχει ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ» σημειώνοντας ότι «οι εταιρίες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι τόσο ο Covid όσο και ο Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος έχει προκαλέσει αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών και των καυσίμων, με αποτέλεσμα το μέρος του κόστους να μετακυλίεται στον καταναλωτή».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις