«Βιάζεται» να κόψει το ρεύμα σε γεωτρήσεις της Θήβας η ΔΕΗ
«Βιάζεται» να κόψει το ρεύμα σε γεωτρήσεις της Θήβας η ΔΕΗ

Απεγνωσμένοι και αγανακτισμένοι είναι οι αγρότες στην περιοχή της Θήβας από τις… νέες πρακτικές που εφαρμόζει η ΔΕΗ απέναντί τους. Όπως λένε στο Agrocapital, υπάλληλοι της εταιρίας Ενέργειας προχωρούν στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε γεωτρήσεις που έχουν ηλεκτρικό αγροτικό ρεύμα εδώ και.. 50 έτη.
Τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες προχωρούσαν στην εξόφληση της κατανάλωσης που είχαν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου το Δεκέμβριο, περίοδος όπου παραδοσιακά γίνεται η εξόφληση των Ενισχύσεων. Ωστόσο, όπως τονίζουν πλέον η ΔΕΗ έχει αλλάξει τακτική, δείχνοντας μηδενική ανοχή προβαίνοντας σε ένα ακόμη χτύπημα προς στον αγροτικό κόσμο.
«Οι υψηλά ιστάμενοι της ΔΕΗ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι δεν έχουμε λάβει ακόμη την εξόφληση των επιδοτήσεων που θα γίνει μέσα στο επόμενο 20ήμερο και προβαίνουν στη διακοπή ηλεκτροδότησης των αρδευτικών τα επαρχίας Θήβας» δηλώνουν αγανακτισμένοι.
Η πρακτική που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι το … «καρτέρι» όπως είπαν. Περιμένουν να τελειώσουν οι αγρότες τις εργασίες τους και στη συνέχεια οι υπάλληλοι πηγαίνουν νύχτα και ξηλώνουν τα ρολόγια από τις γεωτρήσεις προκαλώντας και σε πολλές περιπτώσεις ζημιές αρκετών εκατοντάδων ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις