Ανάκαμψη της καλλιέργειας του καναδικού σιταριού
Ανάκαμψη της καλλιέργειας του καναδικού σιταριού

Η καναδική παραγωγή σιταριού και η ποιότητά του ανέκαμψαν σε επίπεδα άνω του μέσου όρου το 2022 μετά την περσινή καλλιέργεια που επλήγη από την ξηρασία, σύμφωνα με την έκθεση New Wheat Crop Report που κυκλοφόρησε από κοινού η Cereals Canada και η Canadian Grain Commission (CGC).

Η έκθεση, η οποία εκδόθηκε στις 23 Νοεμβρίου, σημείωσε ότι ο Καναδάς αύξησε 34,7 εκατομμύρια τόνους σίτου το 2022, σημειώνοντας αύξηση 55% από το 2021, και ένα υψηλό ποσοστό της καλλιέργειας σιταριού του 2022 έχει ταξινομηθεί στις δύο κορυφαίες ποιότητες, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε όλες τις κατηγορίες καναδικού σιταριού.

«Η Έκθεση New Wheat Crop παρέχει στους πελάτες μας τα τεχνικά δεδομένα για το τι μπορούν να περιμένουν από τη φετινή σοδειά», δήλωσε ο Dean Dias, Διευθύνων Σύμβουλος της Cereals Canada. «Η καναδική γεωργία παρέχει σταθερά, βιώσιμα, υψηλής ποιότητας δημητριακά για να βοηθήσει στην υποστήριξη της επισιτιστικής ασφάλειας στο σπίτι και σε όλο τον κόσμο».

Μεταξύ των ευρημάτων:

  •     Πάνω από το 90% της καλλιέργειας του Καναδά Western Red Spring (CWRS) έχει βαθμολογηθεί Νο. 1 και Νο. 2, με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλότερη από το μέσο όρο.
  •     Το 80% του Καναδά Western Amber Durum (CWAD) έχει βαθμολογηθεί Νο. 1 και Νο. 2, με περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλότερη από το μέσο όρο.
  •     Πάνω από το 90% του Canada Prairie Spring Red (CPSR) έχει βαθμολογηθεί Νο. 1 και Νο. 2, με καλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
  •     Το 99% του Canada Eastern Soft Red Winter (CESRW) βαθμολογήθηκε Νο. 2 ή παραπάνω με σταθερά υψηλά ποσοστά πτώσης και εξαιρετική ποιότητα.

Η έκθεση προετοιμάζεται και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την CGC, τα μέλη της αλυσίδας αξίας και τις επαρχιακές επιτροπές καλλιεργητών. Αυτό το φθινόπωρο, η Cereals Canada έλαβε δείγματα αξιολόγησης συγκομιδής από εννέα εξαγωγείς σιτηρών. Η CGC εξέτασε δείγματα που παρείχαν καλλιεργητές στον Δυτικό Καναδά, ενώ το σιτάρι του Οντάριο εξετάστηκε από τους Grain Farmers του Οντάριο.

Η αναφορά θα κοινοποιηθεί αυτοπροσώπως όταν μια αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί την αλυσίδα αξίας δημητριακών ταξιδέψει σε περισσότερες από 15 χώρες στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή τις επόμενες εβδομάδες.

"Είναι σημαντικό να ενημερώνουμε τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα που μπορούν να περιμένουν καθώς λαμβάνουν τις αγοραστικές τους αποφάσεις", δήλωσε ο Ντίας. "Η ποιότητα του καναδικού σιταριού συνεχίζει να είναι εξαιρετική."


Η Cereals Canada είναι η εθνική, μη κερδοσκοπική ένωση βιομηχανίας που εκπροσωπεί την καναδική αλυσίδα αξίας δημητριακών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις