Ο υπουργός Γεωργίας της Αλμπέρτα εξουσιοδοτήθηκε να καταπολεμήσει τις ομοσπονδιακές πολιτικές λιπασμάτων
Ο υπουργός Γεωργίας της Αλμπέρτα εξουσιοδοτήθηκε να καταπολεμήσει τις ομοσπονδιακές πολιτικές λιπασμάτων

Η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα (επαρχία στον Καναδά), Danielle Smith, έδωσε εντολή στον υπουργό Γεωργίας και Άρδευσης της επαρχίας, Nate Horner, να απωθήσει το σχέδιο μείωσης των εκπομπών λιπασμάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στην επιστολή εντολής του Χόρνερ περιλαμβάνονται συγκεκριμένες οδηγίες για να αποκρούσει το σχέδιο που εισήγαγε για πρώτη φορά η κυβέρνηση Τριντό το 2020.

«Πρέπει να προστατεύσουμε προληπτικά τους κατοίκους από τη συνεχιζόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων εχθρικών οικονομικών πολιτικών που περικλείουν τους πόρους της επαρχίας μας, που κυνηγούν δισεκατομμύρια επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας από την επαρχία μας και που είναι επιζήμιες για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ευημερία της Albertans», έγραψε ο Smith.

«Συνεχίστε να υποστηρίζετε εκ μέρους των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Αλμπέρτα, εντοπίζοντας και πιέζοντας τα ομοσπονδιακά προγράμματα που εμποδίζουν την πρόοδο της παραγωγής ή τη βελτίωση των αποδόσεων για τον καλύτερο εφοδιασμό τους και του κόσμου με τρόφιμα».

Ο Smith ανέφερε «μειώσεις λιπασμάτων, φόρους άνθρακα στα καύσιμα και το φυσικό αέριο για αγροκτήματα και εξοπλισμό, προβλήματα πρόσβασης στο λιμάνι του Βανκούβερ» ως παραδείγματα των εν λόγω πολιτικών.

Η Αλμπέρτα είναι η τελευταία επαρχία που αντεπιτίθεται στους αυθαίρετους στόχους λιπασμάτων του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η υπουργός Δικαιοσύνης του Σασκάτσουαν Μπρόνγουιν Έιρ είπε ότι η επαρχία της ανησυχεί ότι οι ομοσπονδιακοί Φιλελεύθεροι ενδέχεται να εφαρμόσουν εντολές που σχετίζονται με τη χρήση λιπασμάτων στην επαρχία που εξαρτάται από τη γεωργία.

«Ανησυχούμε ότι, όπως σε τόσους πολλούς τομείς — το μεθάνιο, οι κανονισμοί για την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, ο φόρος άνθρακα — πολύ, πολύ, πολύ γρήγορα γίνεται όχι μια εταιρική σχέση ίσων, που δεν συνεργάζονται, αλλά μια υπαγόρευση για υποχρεωτικά μέτρα, που βλάπτουν απόλυτα την επαρχία και τον τομέα AG, ο οποίος είναι ο πιο βιώσιμος από οποιονδήποτε τομέα AG στον κόσμο», δήλωσε ο Eyre.

«Ανησυχούμε για τα μηνύματα που στέλνονται σχετικά με τη μείωση των λιπασμάτων και τις πιθανές εντολές σε αυτόν τον τομέα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις