91% των αγροτών είναι δυσαρεστημένοι… Τι θα ψηφίσουν;
91% των αγροτών είναι δυσαρεστημένοι… Τι θα ψηφίσουν;

Μόλις το 9% των συμμετεχόντων αγροτών σε έρευνα της Metron Analysis αξιολογούν ως θετική τη σημερινή οικονομική κατάσταση.

Σε μια εποχή που το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί, οι αγορές αναπροσαρμόζονται και η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική φαίνεται πως αναστατώνει έντονα τις ζωές των αγροτών, η δυσαρέσκεια τους μάλλον είναι δεδομένη.

Όσοι ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τους αγρότες γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι εποχές ψηφοθηρίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι δύσκολα θα αλλάξουν γνώμη ή θα «γλυκαθούν» από μικροποσά που ενδεχομένως θα πάρουν αυτές τις μέρες. Απαιτούν λύσεις μακροπρόθεσμες.

Και πως να δοθούν αυτές οι λύσεις όταν οι ίδιοι οι αγρότες πρέπει να ανεβοκατεβαίνουν στην Αθήνα για να μιλήσουν με τους εκάστοτε υπουργούς, υφυπουργούς και λοιπούς κυβερνώντες; Τι δουλειά έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα; Το ΥΠΑΑΤ πρέπει να μετακινηθεί στην επαρχία ή σε επαρχίες με έντονη γεωργική δραστηριότητα.

Ενημέρωση των αγροτών στα νέα δεδομένα της ΚΑΠ; Σχεδόν μηδαμινή… Μέχρι και σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο, καμία ουσιαστική ενημέρωση δεν έχει πραγματοποιηθεί. Πρόσφατα έγινε η πρώτη προσπάθεια ενημέρωσης στη Νίκαια Λάρισας, όπου αφού πήραν το λόγο οι βουλευτές, ο Υπουργός, και τα λοιπά θεσμικά πρόσωπα, ξεκίνησε η παρουσίαση των μέτρων και πυλώνων της επόμενης ΚΑΠ. Βέβαια όταν οι πολιτικοί μιλάνε για ένα δίωρο περίπου… μέχρι να ξεκινήσει η ενημέρωση, είναι δεδομένο πως οι μισοί και περισσότεροι αγρότες μάλλον θα αποχωρήσουν.

Οι λέξεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ πρέπει να είναι στο επίκεντρο των όσων θέλουν να βοηθήσουν τους αγρότες μας. Οι πολιτικοί λόγοι έρχονται σε 2η μοίρα και μάλλον δεν δίνουν και πολύ σημασία οι παρευρισκόμενοι σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Πεδίο αλίευσης ψήφων δυσαρέσκειας οι αγρότες, γράφουν τα sites. Η ερώτηση όμως είναι ποιος ασχολήθηκε, πραγματικά με τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας για να καλύψει αυτή τη δυσαρέσκεια; Ποιος μπορεί τελικά να καρπωθεί αυτή τη δυσαρέσκεια εκλογικά; Και τελικά το θέμα είναι η εκλογική ψηφοθηρία… ή να ασχοληθούν πραγματικά με τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας, οι έχοντες την εξουσία, σε μια εποχή δε, που το επισιτιστικό πρόβλημα είναι σε εξέλιξη παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης παγκοσμίως;

Πηγή: insider

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις