ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 3 δις δολάρια στην πρωτογενή παραγωγή για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Ξεπερνάει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια η χρηματοδότηση του προγράμματος «Climate-Smart Commodities» του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, καθώς τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκαν επιπλέον 325 εκατομμύρια δολάρια στα μέχρι τώρα 2,8 δις του προγράμματος.

Στόχος της δράσης είναι η χρήση οικονομικών κινήτρων για την επέκταση των αγορών σε παραγωγούς που εφαρμόζουν πρακτικές που μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι επαγγελματίες αγρότες καθώς περισσότερες από 1.000 προτάσεις έχουν υποβληθεί στο USDA για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες αγρότες και κτηνοτρόφοι που θα επωφεληθούν από την τελευταία χρηματοδότηση είναι εκείνοι που είναι αρχάριοι, από κοινωνικά μειονεκτούσες κοινότητες, βετεράνοι και εκείνοι με περιορισμένους οικονομικούς πόρους.

Η γεωργία προκαλεί περίπου το 11% των εκπομπών της χώρας για την υπερθέρμανση του κλίματος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά το ήμισυ στις ΗΠΑ έως το 2030.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις