Τεχνητή Νοημοσύνη για τη γεωργία: Πώς οι Ινδοί αγρότες αξιοποιούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες για τη βιώσιμη αύξηση της παραγωγικότητας
Τεχνητή Νοημοσύνη για τη γεωργία: Πώς οι Ινδοί αγρότες αξιοποιούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες για τη βιώσιμη αύξηση της παραγωγικότητας

Η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Τεχνητή Νοημοσύνη για την Καινοτομία στη Γεωργία (AI4AI) στοχεύει να μεταμορφώσει τον αγροτικό τομέα στην Ινδία προωθώντας τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και άλλων τεχνολογιών. Με επικεφαλής το Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (C4IR) της Ινδίας και την Πλατφόρμα για τη Διαμόρφωση του Μέλλοντος της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης, η πρωτοβουλία συγκεντρώνει κυβερνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους επιχειρήσεων για να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στη γεωργία τομέας.

Μέσω του AI4AI, το πιλοτικό Saagu Baagu ξεκίνησε σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Telangana, καθιστώντας το το πρώτο ινδικό κράτος που εφαρμόζει ένα πλαίσιο για την κλιμάκωση των αναδυόμενων τεχνολογιών και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας στον αγροτικό τομέα. Το πιλοτικό πρόγραμμα καθοδηγείται από την C4IR India, την κυβέρνηση της Telangana και την Digital Green σε συνεργασία με τρεις επιχειρήσεις γεωργικής τεχνολογίας: AgNext, Krishitantra και Kalgudi. Από τον Ιανουάριο του 2023, περισσότεροι από 7.000 αγρότες έχουν εγγραφεί στο πιλοτικό έργο, με έμφαση στους παραγωγούς τσίλι. Αυτοί οι αγρότες λαμβάνουν υποστήριξη με τη μορφή διάφορων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών ποιότητας σποράς, δοκιμών εδάφους, παρακολούθησης της υγείας των καλλιεργειών, πρόβλεψης παραθύρου και εκτίμησης οργώματος, καθώς και πρόσβαση σε νέους πελάτες και προμηθευτές σε διαφορετικές γεωγραφίες.

Ποια είναι η πρόκληση για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης για τη γεωργία στην Ινδία;

Η Ινδία αντιμετωπίζει την πρόκληση της σίτισης ενός αυξανόμενου πληθυσμού, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κινδύνους όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες και οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, ο γεωργικός τομέας πρέπει να γίνει πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις αγροτεχνολογίας στην Ινδία που προσφέρουν μια σειρά λύσεων που βασίζονται στην τεχνολογία, όπως ψηφιακή χρηματοδότηση, μικροασφάλιση, πρόσβαση σε γεωργικές εισροές, δοκιμές ποιότητας, ιχνηλασιμότητα και πλατφόρμες σύνδεσης με την αγορά. Έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της βιωσιμότητας, αλλά η κατακερματισμένη τεχνολογική υποδομή, το υψηλό κόστος λειτουργίας, η έλλειψη πρόσβασης στα δεδομένα και η περιορισμένη τεχνική εμπειρογνωμοσύνη παρεμποδίζουν την κλίμακα αυτών των τεχνολογιών.

Η προσέγγισή μας για την υποστήριξη των Ινδών αγροτών χρησιμοποιεί τεχνολογία AI.

Το 2021, το Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση στην Ινδία ανέπτυξε το πλαίσιο AI για τη Γεωργία για εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μέσω διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση της Ινδίας και την πολιτειακή κυβέρνηση της Telangana και με την υποστήριξη της Πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης του Φόρουμ. Σε αυτή την προσπάθεια, η C4IR India συμβουλεύτηκε επίσης άλλους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών, νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της γεωργίας και καθιερωμένων επιχειρήσεων, επαγγελματικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών.

Πηγή: www.weforum.org

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις