Σε μποϋκοτάζ γαλακτοκομικών & τυροκομικών προϊόντων καλεί το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδος

Σε μποϋκοτάζ των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων καλεί το αγοραστικό κοινό, το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας, την εβδομάδα από 13 έως 20 Φεβρουαρίου.

«Ήλθε, αν και αργήσαμε, η ώρα να δείξουμε οι καταναλωτές πως έχουμε δύναμη και μπορούμε αν δράσουμε συνολικά να στείλουμε το μήνυμα πως εμείς μπορούμε να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια, μια και η κυβέρνηση δεν το κάνει με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τα όποια μέτρα έχει λάβει», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης.

Επιπλέον πρόσθεσε πως ξεκινά το μποϋκοτάζ στα γαλακτοκομικά-τυροκομικά προϊόντα, καθώς αυτά παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, με την ΦΕΤΑ να είναι και πάνω από 15 ευρώ το κιλό, όπως και το γάλα εβαπορέ.

«Οι παράγοντες δεν μπορεί να είναι εξωγενείς, είναι και ενδογενείς και ακούν στο όνομα αισχροκέρδεια. Το καλάθι το έχουν απορρίψει 8 στους δέκα Έλληνες», υπογράμμισε ο κ. Λεχουρίτης.

Τέλος έκανε και μια πρόταση στην κυβέρνηση για την επιδότηση του κλάδου των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα, η οποία θα προβλέπει την επιδότηση της αύξησης επί του τιμολογίου, από την προηγούμενη τιμή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις