Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl μειώνει τα προϊόντα κρέατος για την “πράσινη” ατζέντα
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl μειώνει τα προϊόντα κρέατος για την “πράσινη” ατζέντα

Η μεγάλη ευρωπαϊκή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl θα προσπαθήσει να μειώσει τις πωλήσεις προϊόντων κρέατος στα καταστήματά της υπέρ των «εναλλακτικών» πηγών πρωτεΐνης για την προώθηση της παγκόσμιας πράσινης ατζέντας.
Ο Christoph Graf, διευθυντής αγορών της Lidl για τη γερμανική αγορά, δήλωσε σε εκδήλωση της «Πράσινης Εβδομάδας» στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ με έκπτωση θα προσπαθήσει να απομακρυνθεί από την πώληση κρέατος επειδή «δεν υπάρχει δεύτερος πλανήτης αναφέρει η Breitbart.

Σε σχόλιο που ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ είπε ότι η κατανάλωση κρέατος στη Δύση πρέπει να μειωθεί για να καλύψει τη ζήτηση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ενώ ο Graf υποστήριξε ότι η απόφαση για την απαγόρευση του κρέατος δεν πρέπει να θεωρείται ως προσπάθεια υπαγόρευσης του τρόπου ζωής των πελατών, είπε ότι ελπίζει ότι μπορεί να «παρακινήσει» τους αγοραστές να αγοράσουν περισσότερη φυτική πρωτεΐνη.

Συνέχισε λέγοντας ότι με την απομάκρυνση από το κρέας, η εταιρεία θα κερδίσει υποστήριξη από τις νεότερες γενιές: «Πιστεύω ότι η νεότερη γενιά θα είναι χαρούμενη όταν ασχολούμαστε με το θέμα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις