Εμπορική κυκλοφορία του Optimum GLY Canola ανακοινώθηκε από την Corteva Agriscience
Εμπορική κυκλοφορία του Optimum GLY Canola ανακοινώθηκε από την Corteva Agriscience

Η Corteva, Inc. ανακοίνωσε τα εμπορικά σχέδια κυκλοφορίας της Canola Optimum GLY, η οποία είναι ανθεκτική στα ζιζανιοκτόνα. Από το 2023, οι μάρκες σπόρων Corteva Agriscience Pioneer και Brevant θα προσφέρουν Canola Optimum GLY στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπορική φύτευση. Η Pioneer παρουσίασε το Optimum GLY canola στην Αυστραλία για να προετοιμαστεί για μια πλήρη κυκλοφορία το 2024. Στο μέλλον, το ευρύτερο γενετικό υπόβαθρο και η ωριμότητα θα αυξηθούν.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε την τεχνολογία μας Optimum GLY ανθεκτική στα ζιζανιοκτόνα, η οποία αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο για την περαιτέρω ενίσχυση του κορυφαίου χαρτοφυλακίου canola της Corteva Agriscience και την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών καταλληλότητας στην αγορά», δήλωσε ο Chuck Magro, Διευθύνων Σύμβουλος της Corteva Agriscience. . «Αποκορύφωμα πολλών ετών έρευνας και ανάπτυξης, το Optimum GLY canola έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κορυφαία δυναμική απόδοσης και αγρονομικά χαρακτηριστικά για τους αγρότες canola, παρέχοντάς τους μεγαλύτερο έλεγχο στις καλλιέργειές τους».

Αυτή η νέα ιδιόκτητη τεχνολογία χαρακτηριστικών γλυφοσάτης θα δώσει στους φυτευτές προηγμένο έλεγχο ζιζανίων με ευρύτερο παράθυρο εφαρμογής ζιζανιοκτόνων, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία για τον αποτελεσματικό και υπεύθυνο χειρισμό των προγραμμάτων διαχείρισης ζιζανίων σε σύγκριση με την τεχνολογία χαρακτηριστικών glyphosate πρώτης γενιάς.

Η κανόλα είναι μια σημαντική καλλιέργεια καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και λάδι, ενώ εξακολουθεί να είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Είναι κρίσιμο να βοηθήσουμε στην κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών σε τρόφιμα και ενέργεια, καθιστώντας τη νέα τεχνολογία όπως το Optimum GLY canola τόσο ζωτικής σημασίας.

«Η κυκλοφορία του Optimum GLY canola βασίζεται στο ιστορικό της Corteva Agriscience στην παροχή καινοτομιών στους αγρότες», συνέχισε ο Magro. «Αυτή είναι μια άλλη λύση από τον ισχυρό αγωγό μας που επιλύει συγκεκριμένες προκλήσεις σε επίπεδο αγροκτήματος και σε επίπεδο αγρού, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας».

Η Pioneer και η Brevant θα προσφέρουν τη βέλτιστη ανοχή ζιζανιοκτόνου GLY στους αγρότες στον Καναδά μέσω των υβριδίων της ελαιοκράμβης. Οι αγρότες με έδρα τις ΗΠΑ και την Αυστραλία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη νέα τεχνολογία μέσω της Pioneer. Για να παρέχει σε περισσότερους αγρότες την ευελιξία να επιλέγουν τα ανθεκτικά σε ζιζανιοκτόνα υβρίδια canola, η Corteva έχει σχέδια να αδειοδοτήσει την τεχνολογία ανοχής ζιζανιοκτόνου Optimum GLY.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ: https://www.corteva.ca/en/products-and-solutions/seed-traits/optimum-gly.html.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις