Σ.Κεδίκογλου: Πρέπει να κρατήσουμε την ελληνική υδατοκαλλιέργεια στην πρώτη θέση, που δικαίως κατέχει
Κεδίκογλου- Τουραλιάς

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πράττει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξει τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε εκδήλωση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Κεδίκογλου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την ανοδική πορεία του, παρά τον αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό. Εξέφρασε δε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια εξηγώντας ότι «ακολουθείτε πιστά τη φιλοσοφία μας, δηλαδή πώς να αξιοποιήσει η Ελλάδα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ιχθυοκαλλιέργειες το απέδειξαν και θα το αποδεικνύουν πάντα», είπε.

Επανέλαβε ότι οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν το νούμερο ένα εξαγωγικό προϊόν της χώρας στον πρωτογενή τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κλάδος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις χώρες και εξήρε τις εξαγωγική δυναμική του σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. Δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους και συνεχάρη τον πρόεδρο της ΕΛΟΠΥ κ. Απόστολο Τουραλιά για το έργο του. «Καταφέρατε να εξελίξετε την ποιότητα του προϊόντος χάρη στο ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων σας, όπως η μεταποίηση. Είναι καθήκον μας η βοήθεια  προς τον κλάδο σας», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις