Στα «κάγκελα» οι κτηνοτρόφοι για το μποϊκοτάζ του ΙΝΚΑ στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Αναβρασμός επικρατεί στον κτηνοτροφικό κόσμο μετά την απόφαση που έλαβε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝ.ΚΑ.) να προχωρήσει σε μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα για μια εβδομάδα. Η πρωτοβουλία βρίσκεται ήδη σε ισχύ από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνουν πρόκειται για μια κίνηση που γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον κτηνοτροφικό κλάδο, όπου πολλοί επαγγελματίες λόγω του δυσβάστακτου κόστους αναγκάζονται να μειώνουν τα κοπάδια τους.

«Μπορεί να μην φαίνεται να έχει επιπτώσεις η κίνηση του ΙΝ.ΚΑ. προς το παρόν, όμως, τέτοιες κινήσεις δεν ωφελούν» ανέφερε στο enikos.gr ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολιάς και πρόσθεσε «Αν υποθέσουμε ότι πετύχει τότε όλο αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς θα κλείσουν κτηνοτροφικές μονάδες. Δεν οδηγούν σε καλές καταστάσεις τέτοιες πρωτοβουλίες. Και έρχεται και σε μια χρονική στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σχεδόν 40-50%. Πυροβολούμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά έχει αναλογιστεί κάποιος «τι θα φάμε αύριο αν αυτοί καταστραφούν;».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την ανακοίνωση του ΙΝΚΑ για μποϊκοτάζ στο σύνολο των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια, αγανάκτηση, αλλά και την απορία όλων των κτηνοτρόφων για την ανακοίνωση του προέδρου του ΙΝΚΑ για μποϊκοτάζ στο σύνολο των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων ανεξαρτήτου προελεύσεως, είτε εγχώριας παραγωγής δηλαδή είτε εισαγόμενα» υπογράμμισαν.

Και πρόσθεσαν «Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση γιατί με αυτή την ενέργεια και ανεξαρτήτως αποτελέσματος στρέφει το ελληνικό καταναλωτικό κοινό απέναντι σε έναν παραγωγικό ελληνικό κλάδο που εδώ και μια δεκαετία περίπου βάλλεται ασταμάτητα και έφτασε ακόμη και στο σημείο να μιλάμε για αφανισμό, τους κτηνοτρόφους(...).

Αναρωτιόμαστε μήπως κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από ένα απλό μποϊκοτάζ και επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα προϊόντα και η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σχεδόν δύο μήνες πριν από τις εκλογές; Οι καιροί είναι πονηροί και πρέπει να εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους»

Τέλος, «η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας καλεί όλους τους Έλληνες καταναλωτές να μην υπακούσουν στο κάλεσμα και να συνεχίζουν να αγοράζουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα γιατί έτσι βάζουν στο τραπέζι τους ποιοτικά προϊόντα και γιατί ενισχύουν το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι αν εκλείψουν θα χορτάσουν σκονόγαλο και προϊόντα με κατώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις