Οι φάρμες χοίρων και πουλερικών πλήττονται τρεις φορές περισσότερο από το σχέδιο μείωσης των εκπομπών της ΕΕ

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των βιομηχανικών εκπομπών θα μπορούσαν να πλήξουν τρεις φορές περισσότερες χοιροτροφικές μονάδες και σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερες πτηνοτροφικές μονάδες, σύμφωνα με ένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το Euractiv.com η προτεινόμενη αναθεώρηση της οδηγίας, που παρουσιάστηκε από το στέλεχος της ΕΕ τον Απρίλιο του 2022, στοχεύει στη μείωση των επιβλαβών εκπομπών που προέρχονται από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, το πεδίο εφαρμογής της οποίας επεκτείνεται για να συμπεριλάβει μερικές από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην ΕΕ.

Όταν υπολογίζεται με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2020, εκτιμάται ότι το ποσοστό των επηρεαζόμενων εκμεταλλεύσεων τριπλασιάζεται σε 61% για τους χοίρους και 58% για τις εκμεταλλεύσεις πουλερικών.

Σε συνδυασμό με μικτές εκμεταλλεύσεις, εκ των οποίων το 27% αναμένεται να επηρεαστεί, αυτό ανεβάζει τον συνολικό μέσο όρο των επηρεαζόμενων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της ΕΕ στο 20%, σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις