Σχεδόν κάθε εβδομάδα ένας αγρότης χάνει τη ζωή του από ατυχήματα στο χωράφι

Ένας αγρότης σχεδόν κάθε εβδομάδα χάνει τη ζωή του από ατυχήματα που συμβαίνουν στα χωράφια σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων και Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας πέθαναν περί τους 150 αγρότες και σύμφωνα με τα στοιχεία τα δυστυχήματα οφείλονται σε πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών η αμέλεια, η υπερβολική σιγουριά των χειριστών, τα ασυντήρητα τρακτέρ και μηχανήματα κ.λ.π.

Αρκετά συχνές είναι οι ειδήσεις για θανατηφόρες ανατροπές αγροτικών ελκυστήρων αλλά και από ατυχήματα με εργαλεία, όπως το αλυσοπρίονο κατά το κλάδεμα των δέντρων. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του 39χρονου Σταμάτη Περβολαράκη από το Ηράκλειο Κρήτης, όταν κατά τη διάρκεια αγροτικής εργασίας τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το αλυσοπρίονο του έκοψε αρτηρία στο σημείο της μασχάλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε πανελλαδική κλίματα το 86,5% των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων έχουν μεγαλύτερη έκθεση κινδύνου για τη σωματική τους υγεία.

Τέλος, όπως προκύπτουν από στοιχεία της Eurostat, ο αγροτικός τομέας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει την 4η θέση ανάμεσα σε 22 τομείς, στον αριθμό ατυχημάτων αλλά και θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις