Βρετανία: Οι αγρότες προτρέπονται να μιλήσουν για τις μάχες για τη ψυχική τους υγεία
Βρετανία: Οι αγρότες προτρέπονται να μιλήσουν για τις μάχες για τη ψυχική τους υγεία

Το αυξανόμενο κόστος, η περιβαλλοντική πίεση και η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit έχουν οδηγήσει σε ψυχολογικά προβλήματα, αναφέρει το Farm Safety Foundation (FSF).

Μάλιστα, όπως σημειώνει το FSF, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των συμπεριφορών ανάληψης κινδύνου και των ατυχημάτων.

Έως και το 94% των αγροτών του Ηνωμένου Βασιλείου κάτω των 40 ετών λένε ότι η ψυχική υγεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρυφά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, αποκαλύπτει η έκθεση του FSF.

Έρχεται αφού τα στοιχεία του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS) έδειξαν ότι μόνο το 2021, 36 αγρότες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυτοκτόνησαν και 22 πέθαναν σε ατυχήματα.

Ο Μπεν Κούπερ, ο οποίος διευθύνει μια φάρμα με τον μπαμπά του στο Easton Royal, στο Wiltshire λέει ότι μπορεί να είναι μια πολύ απομονωτική δουλειά.

«Μπορείτε να περάσετε πολλές ώρες σε τρακτέρ μόνοι σας ή με ζώα μόνοι σας και αυτό μπορεί να είναι πολύ κακό για την ψυχική σας υγεία», είπε ο κ. Κούπερ.

«Είναι σίγουρα πρόκληση - η γεωργία είναι ένας από τους μοναδικούς κλάδους όπου υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να σκέφτεσαι σε καθημερινή βάση.

«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αβεβαιότητα και αυτό είναι μια τεράστια αιτία άγχους».

Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν, ο συνάδελφος αγρότης Chris Manley διοργάνωσε μια εκδήλωση με τίτλο Walk With Me για την Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κ. Manley πρόσθεσε ότι το υψηλό ποσοστό ανδρών που εργάζονται στη βιομηχανία σημαίνει ότι υπάρχει επίσης η πρόσθετη πίεση της «ανδρικότητας».

«Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί, θέλουμε να σας δείξουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε», είπε.

«Μεγάλη ευπάθεια»

Ο κ. Manley πρόσθεσε ότι λιγότεροι άνθρωποι που εργάζονται σε αγροκτήματα στις μέρες μας έχουν οδηγήσει στην απομόνωση, συμβάλλοντας στην κακή ψυχική υγεία.

Το FSF ξεκίνησε την εκστρατεία Mind Your Head το 2018 για να επιστήσει την προσοχή στις σοβαρές ανησυχίες και την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η αγροτική βιομηχανία μετά το Brexit.

Η φετινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, είχε στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στον κλάδο να φροντίζουν την ψυχική τους υγεία.

Βασιζόμενος στις δικές του εμπειρίες ψυχικής υγείας, ο κ. Manley είπε: «Περιλάμβανε μεγάλη ευπάθεια για μένα να δημοσιεύσω την ιστορία μου εκεί έξω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ωστόσο, ως αποτέλεσμα, είπε ότι ήθελε να ενθαρρύνει άλλους ανθρώπους να μην φοβούνται να αναζητήσουν θεραπεία και να μιλήσουν σε έναν γιατρό για τη φαρμακευτική αγωγή, εάν αισθάνονται ότι τη χρειάζονται.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις