Αύριο οι κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα για τη πατάτα

Συγκέντρωση όπου θα ζητήσουν άμεσα μέτρα αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών πατάτας, όπως και άλλων αγροτικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα από τον Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η εμπειρία μας δείχνει ότι μόνο με τα τρακτέρ στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε. Δεν παζαρεύουμε τις ζωές των οικογενειών μας», τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Και συνέχισαν «Απαιτεί μεταξύ άλλων, με ευθύνη του κράτους, να παρθούν μέτρα για τη διοχέτευση των προϊόντων με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση, να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων, απαγόρευση εισαγωγών πατάτας και άλλων προϊόντων, αυστηρούς έλεγχους τυχόν ελληνοποιήσεων.

Επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο κ.α. μέτρα, αλλά και κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις