Οι ελληνοποιήσεις «χτύπησαν» και την πατάτα – Συνάντηση Γεωργαντά-Νίκα στις 23 Μαρτίου

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα με κεντρικό σύνθημα τις ελληνοποιήσεις αλλά και την τιμή πώλησης του προϊόντος.
Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι πατατοπαραγωγοί στη Θήβα, οι οποίοι καλούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για κάποια ενημέρωση, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απάντηση.

Αντίθετα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υποδέχθηκε στο γραφείο του πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας, όπου και τους γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, στο υπουργείο, στην Αθήνα, στις 11 το πρωί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαρτίου. 

Από την πλευρά τους οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσηνίας εξέφρασαν τον προβληματισμό και την διαμαρτυρία τους για την εισαγωγή πατάτας από το εξωτερικό, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δυσχερή την ήδη άσχημη θέση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω του πλήθους των συγκυριών οι οποίες έχουν προκύψει.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στο λιμάνι του Κιάτου, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των παραγωγών πάνω από 10 πλοία έχουν ήδη ξεφορτώσει ποσότητες πατάτας από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις