Syngenta: Εγκαινιάζει νέα πλατφόρμα συνεργασίας και επιταχυντή καινοτομίας
Η πλατφόρμα θα συνδέει την επιστημονική ανακάλυψη και τη δημιουργικότητα.

Ο Όμιλος Syngenta ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Shoots by Syngenta», μιας παγκόσμιας πλατφόρμας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πιο περίπλοκων προκλήσεων της γεωργίας, στην αύξηση της καινοτομίας και στην προώθηση της πιο βιώσιμης γεωργίας.

Η πλατφόρμα θα συνδέει την επιστημονική ανακάλυψη και τη δημιουργικότητα, φέρνοντας σε επαφή ακαδημαϊκούς, ερευνητικά ινστιτούτα, νεοφυείς επιχειρήσεις και διακλαδικούς τομείς για να συνεργαστούν με το παγκόσμιο δίκτυο 5.000+ επιστημόνων της Syngenta.

Επιπλέον, το «Shoots by Syngenta» θα περιλαμβάνει έναν βοηθό startup, παρέχοντας ένα υποστηρικτικό οικοσύστημα για εταιρείες πρώιμου σταδίου που αναπτύσσουν νέες γεωργικές τεχνολογίες. Ομάδες νεοφυών επιχειρήσεων θα εισέλθουν σε ένα πρόγραμμα που θα τις συνδέει με μέντορες, πόρους και χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη και τον αντίκτυπό τους.

Τα τελευταία 70 χρόνια, η αγροτική καινοτομία κατέστησε δυνατή τη διατροφή 5 δισεκατομμυρίων περισσότερων ανθρώπων σε σχεδόν την ίδια έκταση γης. Αλλά μέχρι το 2050, 2 και πλέον δισεκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι που καταναλώνουν 50% περισσότερα τρόφιμα θα απαιτήσουν μια ταχύτερη οδό καινοτομίας για τεχνολογίες που είναι πρακτικές και επεκτάσιμες. Η καινοτομία μέσω της συνεργασίας διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην παροχή αυτών των λύσεων για τους αγρότες που αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές από παράσιτα, ασθένειες και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το «Shoots by Syngenta» θα αναδείξει συγκεκριμένες ανάγκες καινοτομίας από όλες τις επιχειρήσεις της Syngenta Crop Protection και Seeds. Οι προκλήσεις καινοτομίας που βασίζονται στην επιστήμη θα αναρτηθούν στον ιστότοπο, δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε έχει επιστημονικό ενδιαφέρον να υποβάλει προτάσεις ως απάντηση στις προκλήσεις ή σε άλλους τομείς εστίασης. Οι προτάσεις αξιολογούνται γρήγορα και, εάν υπάρχει αμοιβαία προσαρμογή, προχωρούν σε μια εταιρική σχέση συνεργασίας για να προωθηθεί η έρευνα ή η τεχνολογία που θα μπορούσε τελικά να αδειοδοτηθεί.

Τέλος, ο επιταχυντής θα παρέχει σε εταιρείες πρώιμου σταδίου την ευκαιρία να πιλοτάρουν την τεχνολογία τους στο Farm of the Future της Syngenta και να επιλέξουν αγροκτήματα καλλιεργητών παγκοσμίως, καθοδήγηση και πρόσβαση σε ειδικούς του κλάδου και μια ευκαιρία να παρουσιάσουν και να δοκιμάσουν ιδέες με σχετικούς ηγέτες επιχειρήσεων και επενδυτές. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ατομική καθοδήγηση από τους ηγέτες των επιχειρήσεων της Syngenta, η οποία προσαρμόζεται με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις κάθε ομάδας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις