«Βράζουν» οι βαμβακοπαραγωγοί μετά τις χθεσινές πληρωμές – Το 40% δεν πληρώθηκε τις ενισχύσεις

Οργή επικρατεί στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών της χώρας κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την χθεσινή πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης των 152,3 εκατ. ευρώ που πιστώθηκε στους λογαριασμούς 37.037 παραγωγών.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του Agrocapital, εκτός των πιστώσεων έμεινε περίπου το 40% των βαμβακοπαραγωγών, στους οποίους περιλαμβάνονται παραγωγοί – μέλη Ομάδων Παραγωγών αλλά και μεγάλοι συνεταιρισμοί της Λάρισας.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για αυτούς που δεν κατάφεραν να πληρωθούν, πάρα μόνο αυτό που αναγράφεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πως όσοι βαμβακοπαραγωγοί «σε αυτή την πρώτη πληρωμή δεν καταβλήθηκε η ειδική ενίσχυση, λόγω ευρημάτων στο διοικητικό ή επιτόπιο έλεγχο, αυτή θα ολοκληρωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες».

Η εν λόγω εξέλιξη αποδεικνύει για ακόμη μια φορά περίτρανα αυτό που είναι γνωστό στην οικουμένη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αδυναμία να πραγματοποιεί τις πληρωμές στην ώρα του, σε μια δόση, στραγγίζοντας την απαραίτητη ρευστότητα των αγροτών ειδικά πριν από τη νέα καλλιεργητική περίοδο, καθιστώντας τους «επαίτες» των χρημάτων που δικαιωματικά τους ανήκουν.

Πάντως αίσθηση προκαλεί αυτό που ανέφεραν παράγοντες της αγοράς στο Agrocapital ότι όλες αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις γίνονται πριν από την 21η Μαΐου όπου και θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, έχοντας προκαλέσει μεγάλο κύμα δυσαρέσκειας στον αγροτικό κόσμο, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις