Ομοσπονδία Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Φθιώτιδας: Παρέμβαση υπέρ των μεγάλων σούπερ μάρκετ και κατά των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Παρέμβαση υπέρ των μεγάλων σούπερ μάρκετ και κατά των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών, χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, για τις τιμές των αμνοεριφίων στο ράφι και την ένταξή τους στο «καλάθι του Πάσχα» η Ομοσπονδία Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Φθιώτιδας και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της περιοχής.

 «Θεωρούμε την τελευταία τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που αφορούσε τις τιμές των αμνοεριφίων στο ράφι και την ένταξή τους στο "καλάθι του Πάσχα", ξεκάθαρη παρέμβαση υπέρ των μεγαλοεξαγωγέων και των μεγάλων σούπερ μάρκετ και κατά των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι για τις υψηλές τιμές στη λιανική».

Προσδιορίζουν πως για «το κόστος παραγωγής που έχει διαμορφωθεί σε πάνω από 8 ευρώ ανά κιλό» ευθύνονται οι πανάκριβες ζωοτροφές, η πανάκριβη Ενέργεια, το πετρέλαιο, τα κτηνιατρικά σκευάσματα και εφόδια και για τα οποία -όπως σημειώνουν- η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση για να πέσουν οι τιμές τους.

«Τι ζητάει τώρα ο κος Γεωργιάδης και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί; Να επωμιστούν όλο το κόστος οι παραγωγοί και μάλιστα να πουλήσουν και αρκετά κάτω του κόστους. Και μάλιστα σε μία περίοδο που χιλιάδες βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι μείωσαν τον αριθμό των ζώων στα κοπάδια τους γιατί δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής, που τα νέα παιδιά δύσκολα μένουν στην κτηνοτροφία λόγω των τεράστιων δυσκολιών και που η ύπαιθρος κυριολεκτικά ερημώνει», σημειώνουν.

Προσθέτουν επίσης ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, οι κτηνοτρόφοι με τους Συλλόγους τους και την Ομοσπονδία διεκδίκησαν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής που θα είχαν αντίκτυπο και στους καταναλωτές, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να ικανοποιεί τα αιτήματά τους.

«Σε όλες τις διεκδικήσεις μας ο κος Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του, μας γύρισαν την πλάτη και μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι είναι απέναντι από τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων, των αγροτών, αλλά και των εργαζόμενων καταναλωτών στα αστικά κέντρα. Δεν ζητάμε να αγοράζει ακριβά τα προϊόντα που παράγουμε ο εργαζόμενος στα αστικά κέντρα, ζητάμε να πουλάμε την παραγωγή μας πάνω από το κόστος για να μπορούμε να επιβιώσουμε, ζητάμε χαμηλό κόστος παραγωγής για να μπορούμε να παράγουμε φθηνά, ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό. Ο κος Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του αν θέλει να στηρίξει τους καταναλωτές όπως λέει, ας πάρει σοβαρά μέτρα για να περιορίσει την ακρίβεια, ας καταργήσουν τον ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, ας δώσουν σοβαρές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και ας αφήσουν τα γελοία τεχνάσματα με τα καλάθια της ελεημοσύνης», τονίζουν η Ομοσπονδία και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Φθιώτιδας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις