Πως επηρεάζει τις τιμές η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Πως επηρεάζει τις τιμές η κλιμα΄κωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού στο Σικάγο ισορρόπησαν ορισμένα από τα κέρδη τους την Πέμπτη, αλλά παρέμειναν κοντά στο υψηλό μιας εβδομάδας που σημειώθηκε νωρίτερα, καθώς οι ανησυχίες για τις αυξημένες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τροφοδότησαν αμφιβολίες για το μέλλον ενός εξαγωγικού διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η σόγια και το καλαμπόκι υποχώρησαν με τις δύο αγορές να αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις ΗΠΑ. φύτεμα.

«Υπάρχουν νέες εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ένας έμπορος με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο σίτου στο Chicago Board of Trade (CBOT) Wv1 υποχώρησε 0,6% στα 6,35-3/4 $ το μπουσέλ, στις 1113 GMT, αφού σκαρφάλωσε νωρίτερα στη συνεδρίαση στο υψηλότερο από τις 26 Απριλίου στα 6,47-1 $ /2. Η αγορά έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021 στα 6,04 δολάρια το μπουσέλ την Τετάρτη.

Το Cv1 του καλαμποκιού υποχώρησε 0,5% στα 5,85-1/2 δολάρια το μπουσέλ και η σόγια Sv1 έχασε 0,3% στα 14,12-3/4 δολάρια το μπουσέλ.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία την Τετάρτη ότι επιτέθηκε στο Κρεμλίνο με drones τη νύχτα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σκοτώσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αργότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy είπε ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ότι το Κίεβο επικεντρώθηκε στην αναζήτηση εταίρων για την εκπλήρωση της συμφωνίας και δεν αναζητούσε το ρωσικό συμφέρον.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις