Ιταλία: Σύσκεψη για τις αυξημένες τιμές των ζυμαρικών

Μέτρα για την αύξηση των τιμών που καταγράφεται στα ζυμαρικά  στη Ιταλία θα λάβει η κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, Adolfo Urso ζήτησε μια συνάντηση για να συζητηθεί αυτή η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος των μακαρονιών και άλλων στυλ ζυμαρικών αυξήθηκε κατά 17,5% από έτος σε έτος σε σύγκριση με την τιμή αυτών των βασικών προϊόντων την περασμένη άνοιξη — και αυτό παρά τη μείωση της τιμής του σκληρού σίτου.

«Πρόθεσή μας είναι να επανενεργοποιήσουμε την εθνική πειραματική επιτροπή για το σκληρό σιτάρι το συντομότερο δυνατό, χωρίς να αποκλείουμε τη σύσταση μιας ενιαίας εθνικής επιτροπής, να ενισχύσουμε τον διάλογο μεταξύ των παραγόντων στην αλυσίδα εφοδιασμού και να διαμορφώσουμε μια κοινή τιμή σε εθνικό επίπεδο », δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Francesco Lollobrigida, σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο ANSA

Η Coldiretti, η εθνική ένωση αγροτών της Ιταλίας, επιβεβαίωσε στο ANSA ότι η τιμή του σκληρού σίτου, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών, έχει μειωθεί κατά 30% από πέρυσι, αλλά η τιμή των ζυμαρικών έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τις προβλεπόμενες αυξήσεις τιμών λόγω του πληθωρισμού. Επιπλέον, ανέφεραν ότι οι τιμές τόσο των ξηρών όσο και των φρέσκων ζυμαρικών έχουν ανέβει σταθερά από τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις