Ουκρανία: Υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές για τα σιτηρά εάν εν παραταθεί η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

Η Ουκρανία έχει εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς σιτηρών, εάν η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά δεν παραταθεί στις 18 Μαΐου σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας της χώρας, Solskyi Mykola.

Η Μόσχα απείλησε να εγκαταλείψει τη συμφωνία στις 18 Μαΐου, εκτός εάν ικανοποιηθεί ένας κατάλογος απαιτήσεων για την άρση των εμποδίων στις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων της ίδιας της Ρωσίας.

«Οι Ουκρανοί αγρότες και οι Ουκρανοί έμποροι έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν πολλά και μπορούν να χαράξουν πολλές διαδρομές (εξαγωγών)", ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Γεωργίας».

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν τη Δευτέρα ότι μέχρι στιγμής σχεδόν 30 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι σιτηρών και τροφίμων έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 600.000 μετρικών τόνων σιτηρών σε πλοία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος για επιχειρήσεις βοήθειας στο Αφγανιστάν, την Αιθιοπία και την Κένυα, Σομαλία και Υεμένη.

Η Ουκρανία εξάγει επίσης σιτηρά μέσω των λιμανιών του ποταμού Δούναβη και έχει πει προηγουμένως ότι αυτό που είναι γνωστό ως σύμπλεγμα του Δούναβη προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική οδό εξαγωγής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις