Άνοιξε η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τις συμβάσεις συμβολαιακής γεωργίας

Ξεκίνησε η λειτουργία της εφαρμογής στην ΑΑΔΕ αναφορικά με την για την επιβεβαίωση στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Τα στοιχεία των συμβάσεων των επαγγελματιών αγροτών που απαλλάσσονται από τον φόρο κατά 50% και που αφορούν πωλήσεις προϊόντων που έχουν γίνει το 2022 βάσει συμβάσεων εντός του περασμένου έτους υποβάλλονται μέχρι και τις 31 Μαΐου του 2023 στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τον αγοραστή μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, κατά 50%, απαιτείται η πώληση του 75% των προϊόντων τους σε συλλογικά αγροτικά σχήματα ή μέσω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Τα στοιχεία των συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας των παραγωγών που απαλλάσσονται από τον φόρο κατά 30% και που συντάχθηκαν από τις 26 Μαΐου και έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 υποβάλλονται μέχρι και τις 31 Μαΐου 2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τον αγοραστή μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023.

Να σημειωθεί ότι ειδικά για την ποσότητα των προϊόντων, αυτή δηλώνεται στην εφαρμογή ανά προϊόν της σύμβασης και όχι ανά αγροτεμάχιο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις