Μπούλαρντ (Fed): Ακόμα δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, για να πέσει ο πληθωρισμός
Μπούλαρντ (Fed): Ακόμα δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, για να πέσει ο πληθωρισμός

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια για να ασκήσουμε αρκετή πτωτική πίεση στον πληθωρισμό και να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο εγκαίρως» σημείωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του σε εκφήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα.

«Σκέφτομαι ακόμα δύο κινήσεις φέτος - πότε ακριβώς δεν γνωρίζω - αλλά επανειλημμένα έχω ταχθεί υπέρ του να γίνουν νωρίτερα, παρά αργότερα» επεσήμανε.

Ο Μπούλαρντ ανήκει στην ομάδα των αξιωματούχων που τάσσονται υπέρ μιας πιο επιθετικής νομισματικής πολιτικής, και ο οποίος υποστήριζε τις αυξήσεις επιτοκίων προτού καν η Fed ξεκινήσει τον κύκλο σύσφιξης, εντούτοις ο ίδιος δεν ψηφίζει για τις αποφάσεις που λαμβάνει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς φέτος.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Επιτροπή πρέπεθ να αυξήσει τα επιτόκια, δεδομένου του τρέχοντος περιβάλλοντος και καθώς η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1960.

«Εφ'όσον η αγορά εργασίας είναι τόσο καλή, είναι μια καλή στιγμή για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, για να τον επαναφέρουμε στον στόχο» είπε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις