ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σιγή ιχθύος» για τις πληρωμές

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι αγρότες της χώρας, με τη νέα καλλιεργητική περίοδο να έχει ξεκινήσει για τα καλά εν αντιθέσει με τις πληρωμές που από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν μείνει πολύ πίσω.
Οι υποχρεώσεις και τα έξοδα «τρέχουν» για τους παραγωγούς οι οποίοι βλέπουν για ακόμη μια φορά οι δεσμεύσεις για πληρωμή των χρημάτων που τους οφείλονται να μην υλοποιούνται, «στραγγαλίζοντας» έτσι την απαραίτητη ρευστότητα που χρειάζονται για να βγάλουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους.

Μέχρι στιγμής οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί τη Βασική Ενίσχυση, τις μεταβιβάσεις, το Εθνικό Απόθεμα αλλά και τα υπόλοιπα στα Βιολογικά, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει σηκώσει τα «χέρια ψηλά» μη μπορώντας να δώσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής προς τους παραγωγούς. Επίσης, για μετά τον Ιούνιο πηγαίνουν όπως όλα δείχνουν η πληρωμή για τις αυτόχθονες φυλές.

Πάντως, μιλώντας στο Agrocapital αγρότες από όλη τη χώρα σημείωναν ότι «οι υποψήφιοι βουλευτές κατά την προεκλογική περίοδο στις επισκέψεις τους στα χωρία υπογράμμιζαν ότι μέχρι και την ημερομηνία των εκλογών θα έχουν πληρωθεί όλα τα ποσά προς τους δικαιούχους. Κάτι το οποίο και φυσικά δεν έγινε».

Υποψήφιοι Βουλευτές αλλά και παραγωγοί για ακόμη μια φορά αισθάνονται «προδομένοι» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος δείχνει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, μη μπορώντας να καταλάβει τις ανάγκες του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις