Τζατζίκι: Στo παγκόσμιο top10 με τα καλύτερα ντιπ
Τζατζίκι: Στo παγκόσμιο top10 με τα καλύτερα ντιπ

Η παγκόσμια ιστοσελίδα αξιολόγησης φαγητών, το TasteAtlas, ενέταξε το εθνικό ντιπ στα 10 καλύτερα του κόσμου. Ανάμεσα στο χούμους, το γουακαμόλε και το μπαμπά γκανούς, το τζατζίκι κατάφερε να κερδίσει την 5η θέση στη λίστα με τα καλύτερα ντιπ. Επιπλέον, η σκορδάτη σος γιαουρτιού κατέχει την 3η θέση στα καλύτερα πιάτα στην Αθήνα, αλλά και την 10η, για την πιο διάσημη σος στον κόσμο.

Μάλιστα, η σελίδα TasteAtlas αποθέωσε το τζατζίκι, γράφοντας ακριβώς:

«Το τζατζίκι είναι ένα ελληνικό παρασκεύασμα από γιαούρτι, αγγούρια, σκόρδο και πολλά βότανα και μπαχαρικά, όπως άνηθο, δυόσμο ή μαϊντανό. Συνήθως σερβίρεται ως σάλτσα που συνοδεύει πολλά πιάτα με κρέας, ως απλό ντιπ ή ως ορεκτικό. Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη cacik, που δηλώνει ένα πολύ παρόμοιο ντιπ, αν και ορισμένοι υποψιάζονται ότι το τζατζίκι προέρχεται από το ινδικό ντιπ raita.

Το τζατζίκι σερβίρεται πάντα κρύο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές να σερβίρεται με πιάτα όπως ο γύρος και το σουβλάκι. Συχνά, σερβίρεται με πίτα ως μέρος του πρώτου πιάτου ενός μεγάλου γεύματος. Με την τεράστια δημοτικότητά του και το γεγονός ότι είναι ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά ντιπ, δεν είναι παράξενο που υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές του τζατζικιού, σε χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Τουρκία, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία».

Αν σας άνοιξε η όρεξη και θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα τζατζίκι, τότε θα χρειαστείτε: Γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, λάδι, αλάτι και ξύδι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις