ΕΘΕΑΣ: Προβλήματα από τις ασυμβατότητες στα οικολογικά σχήματα

Η ΕΘΕΑΣ απέστειλε επιστολή, χθες Δευτέρα (12/06) προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις ασυμβατότες στα Οικολογικά Σχήματα.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησής μας στις 8.6.2023, σας εκφράσαμε την ανησυχία μας για την έκδοση των αποφάσεων εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση με την ΕΘΕΑΣ, η οποία είναι ο θεσμικός εκπρόσωπος των συνεταιρισμένων αγροτών. Η παρέμβασή μας είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα προβλήματα που αυξάνουν το κόστος διαχείρισης για τους αγρότες, καθώς και το σοβαρό ενδεχόμενο απώλειας των ενισχύσεων.

Ως ΕΘΕΑΣ έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συνεταιρισμένους αγρότες να καθοδηγούμε και να συμβουλεύουμε τη Δημόσια Διοίκηση με την εμπειρία μας και να παρεμβαίνουμε προληπτικά πάντα με γνώμονα τη βελτίωση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

Η ανησυχία μας για το περιεχόμενο της ως άνω απόφασης επιβεβαιώθηκε ήδη καταρχήν, ως προς την εφαρμογή των Eco Schemes που αφορά το κομφούζιο. 

Ως εκ τούτου επανερχόμενοι σας ζητάμε:

1. Για τις υπόλοιπες αποφάσεις που είναι υπό έκδοση να υπάρξει η στοιχειώδης διαβούλευση που ζητήσαμε.

2. Να λειτουργήσει άμεσα μια ομάδα αρμόδιων υπηρεσιακών στους οποίους θα προσκομίσουμε τις προτάσεις μας ως ΕΘΕΑΣ για τη βελτίωση των διατάξεων που κατά την άποψή μας δημιουργούν προβλήματα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε σας είναι αναγκαίο»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις