"Η συνεργασία Κίνας-Ρωσίας στον τομέα της γεωργίας αναμένεται με ανυπομονησία από τη βιομηχανία"

Η Στρογγυλή Τράπεζα για τη Γεωργία του Επιχειρηματικού Φόρουμ Κίνας-Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη στις 23 Μαΐου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας, Ma Youxiang σημείωσε ότι η εμβάθυνση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Κίνας-Ρωσίας στον τομέα της γεωργίας είναι μια σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους προέδρους και των δύο χωρών και αναμένεται με ανυπομονησία από τη βιομηχανία.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα και η Ρωσία έχουν ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και άλλες προκλήσεις. Το διμερές εμπόριο γεωργικών προϊόντων αυξήθηκε ραγδαία παρά τις δυσκολίες. Οι αγροτικές επενδυτικές περιοχές επεκτείνονται συνεχώς. Έχουν επιτευχθεί καρποφόρα αποτελέσματα σε τομείς όπως οι βιομηχανίες σπόρων και αλιείας και η γεωργική Ε&Τ. 

Η Κίνα προσβλέπει στο να επιταχύνει η Ρωσία τη δημιουργία της Πιλοτικής Ζώνης Επίδειξης Γεωργίας Κίνας-Ρωσίας και άλλων πλατφορμών, ώστε να δοθεί ισχυρότερη ώθηση για την επέκταση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Levin δήλωσε ότι η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στην εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Κίνα στον τομέα της γεωργίας και είναι πρόθυμος να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για συνεργασία μεταξύ εταιρειών από τις δύο χώρες.  

Εκπρόσωποι από περισσότερες από 80 εταιρείες και επιχειρηματικές ενώσεις από την Κίνα και τη Ρωσία συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις