Σε Αχαΐα και Ηλεία Ιάπωνες και Κορεάτες αγοραστές και δημοσιογράφοι για οίνους ΠΟΠ & ΠΓΕ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν για τις χώρες τους Ιάπωνες και Κορεάτες αγοραστές και δημοσιογράφοι, μετά την πενθήμερη περιοδεία τους σε Ηλεία και Αχαΐα στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος προώθησης οίνων ποιότητας, ΠΟΠ και ΠΓΕ, συνολικού προϋπολογισμού 1.840.760,33€ που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η 18μελής αποστολή από την Άπω Ανατολή, είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους, να επισκεφθεί εμβληματικά οινοποιεία της Περιφέρειας, να συμμετάσχει σε τρεις γευσιγνωσίες οίνου, να δοκιμάσει περισσότερες από 80 ετικέτες οίνων ΠΟΠ & ΠΓΕ και να συνομιλήσει με τους είκοσι οινοποιούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Επίσης, οι αγοραστές είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας με τα οινοποιεία, αφού αναγνώρισαν τη σταθερή ποιότητα των παραγόμενων οίνων. Ήδη αρκετά οινοποιεία έχουν ξεκινήσει συνεργασία με την Ιαπωνία και την Κορέα και οι προοπτικές για περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών είναι πολύ θετικές.

Στην Ηλεία υποδέχθηκε τους Ιάπωνες και Κορεάτες ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τόνισε τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους οινοποιούς και στο πρόγραμμα συνολικά, ενώ στην Αχαΐα στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρατέθηκε στα μέλη της αποστολής, παραβρέθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος τόνισε ότι «η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθεια των Οινοποιών για την αύξηση των εξαγωγών και την προώθηση των οίνων ποιότητας στις αγορές του εξωτερικού».

Στο δείπνο που παρατέθηκε παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Γενικός Διευθυντής της Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, Σταύρος Βέρρας κ.ά..

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις