Ιταλία: Ανασυγκροτεί επιτροπή για τις τιμές στο σκληρό σιτάρι

Την ανασυγκρότηση της Εθνικής Πειραματικής Επιτροπής για το σκληρό σιτάρι επανεξετάζει η Ιταλία καθώς η Ενιαία Εθνική Επιτροπή θεωρεί ότι κάτι τέτοιο έχει ιδιαίτερη σημασία για την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των φορέων της αλυσίδας εφοδιασμού, προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινή τιμή σε εθνικό επίπεδο για το προϊόν. 

Το Υπουργείο Γεωργίας και Διατροφικής Κυριαρχίας παρακολουθεί ήδη τις τιμές των προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση. Όσον αφορά τις ενέργειες για την υπεράσπιση της ιταλικής παραγωγής σιτηρών, η οποία έχει ποσοστό αυτοεξυπηρέτησης 60%, πραγματοποιούνται ειδικά προγράμματα για την προστασία της ίδιας της παραγωγής.

Οι αγρότες σιτηρών, πέραν του ότι επωφελούνται από τη διαδικασία σύγκλισης της αξίας των τίτλων της ΚΓΠ, θα υποστηριχθούν κατά τα επόμενα πέντε χρόνια με τη στήριξη της ΚΓΠ που συνδέεται με το σκληρό σιτάρι, καθώς και με τις επικείμενες εθνικές επιδοτήσεις που θα δώσουν κίνητρα για τις συμβάσεις της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Agea προβλέπει ήδη την καταβολή του υπολοίπου για το έτος 2022 υπέρ των γεωργών που υπέβαλαν επίσης τις αιτήσεις τους για το 2023 έως τις 15 Μαΐου. Υπογράφηκε επίσης συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του ISMEA για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στο πλαίσιο της πρότασης έργου "προώθηση προϊόντων που ανήκουν στην αλυσίδα εφοδιασμού ζυμαρικών".


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις