ΗΠΑ: Η έρευνα για τα σιτηρά λαμβάνει χρηματοδότηση
Η έρευνα για τα σιτηρά λαμβάνει χρηματοδότηση

 Η Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής διέθεσε πρόσφατα χρηματοδότηση για έρευνα και πρωτοβουλίες για τα σιτηρά κατά τη διάρκεια της 14ης Ιουνίου για να συζητήσει το νομοσχέδιο για τις δημοσιονομικές δαπάνες του 2024 για προγράμματα στη γεωργία, την αγροτική ανάπτυξη, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και άλλους σχετικούς φορείς.

Αύξηση 500.000 δολαρίων διατέθηκε για τη γενετική έρευνα βρώμης, μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες για την Ένωση Βορειοαμερικανών Μυλοκόπων (NAMA), μια εμπορική ομάδα υπεράσπισης που εκπροσωπεί τους μύλους σιταριού, καλαμποκιού, βρώμης και σίκαλης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Πριν από τη σήμανση, ο αντιπρόσωπος Andy Harris από το Maryland, πρόεδρος μιας από τις υποεπιτροπές των πιστώσεων, υπέβαλε έκθεση στην οποία υποδεικνύεται ότι η αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των καλλιεργειών βρώμης προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.

«Η επιτροπή αναγνωρίζει τη δυνατότητα της γενετικής έρευνας βρώμης να βελτιώσει την ανθεκτικότητα στις ασθένειες, ιδιαίτερα στις σκουριές και τους ιούς, να προωθήσει τη γενετική, να αυξήσει τις αποδόσεις και να αναπτύξει συστήματα αμειψισποράς που θα περιλαμβάνουν τη βρώμη», ανέφερε η έκθεση.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η επιτροπή θα προμήθευε 1 εκατομμύριο δολάρια για την έρευνα για την πριονωτή μύγα στελέχους σιταριού και τη μύγα Έσσης ως μέρος της Πρωτοβουλίας Ανθεκτικότητας Σιταριού.

Επιπρόσθετα, η έκθεση αναγνώρισε τη σημασία της έρευνας μέσω της Πρωτοβουλίας Σιτάρι και Κριθάρι των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της φουζαρίωσης και τον έλεγχο των επιπτώσεών της στις απώλειες απόδοσης και ποιότητας στις καλλιέργειες σιτηρών των ΗΠΑ, αλλά δεν δόθηκε συγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης στην έκθεση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις