ΕΘΕΑΣ: Προβλήματα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για την έκπτωση φόρου κατά 50% στα μέλη των συνεταιρισμών

Προβλήματα έχουν προκύψει στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για την έκπτωση φόρου κατά 50% στα μέλη των συνεταιρισμών.

Όπως αναφέρει σε επιστολή που έστειλε η ΕΘΕΑΣ στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή κατά τη διαδικασία δεν εμφανίζονται τα μέλη των συνεταιρισμών στο σχετικό πεδίο της φορολογικής δήλωσης με το εν λόγω πρόβλημα να «έχει παρατηρηθεί ήδη από τις αρχές του προηγούμενου μήνα». 

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Ενόψει της εκπνοής της προθεσμίας (30 Ιουνίου) της υποβολής των δικαιολογητικών για τη μείωση της φορολογίας των αγροτών μελών συνεταιρισμών κατά 50%, γινόμαστε δέκτες αρκετών παραπόνων από τους συνεταιρισμούς μέλη μας, ως προς τη λειτουργικότητα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων, λόγω της μη εμφάνισης των μελών των συνεταιρισμών στο σχετικό πεδίο της φορολογικής δήλωσης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την καταχώρηση της φορολογικής δήλωσης εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Με βάση το αρχείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν εμφανίζεστε ως μέλος αγροτικού συνεταιρισμού και θα πρέπει να ενημερώσετε το συνεταιρισμό για διόρθωση αρχείου».

Το ως άνω πρόβλημα έχει παρατηρηθεί ήδη από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, με τους συνεταιρισμούς και τους λογιστές τους να έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στην υπηρεσία σας και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ωστόσο, μετά τις προσπάθειες επικαιροποίησης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ (Εθνικού Μητρώου Αγροτικών Συνεταιρισμών – ΕΜΑΣ), το πρόβλημα αυτό εξακολουθεί να υφίσταται, με αποτέλεσμα, τα μέλη των συνεταιρισμών να μην μπορούν να οριστικοποιήσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς και την αναγκαία παράταση για την υποβολή των δηλώσεων, έτσι ώστε να μην αδικηθεί/αποκλειστεί κανένας πραγματικός δικαιούχος.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε σας είναι αναγκαίο».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις